Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1310
Copyright (C) HIX
2002-10-26
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** Majkrem (mind)  26 sor     (cikkei)
2 majkrem (mind)  24 sor     (cikkei)
3 Majkrem (mind)  41 sor     (cikkei)
4 Majkrem (mind)  20 sor     (cikkei)
5 Majkrem (mind)  12 sor     (cikkei)

+ - Re: *** Majkrem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Magdi!

> Mondjatok meg nekem, hogy kell hazilag finom majkremet csinalni? A
> kisfiam naggyon szereti amit veszunk, de a boltiban sok az adalekanyag,
> foleg a szoja,  amire o" rendkivul erzekeny.

 Mi sem egyszerubb.  Veszel egy sertesmajat, ahhoz kb 1 kg sovany hust, ha vele
tlen van a hentesnel friss (tehat nem fustolt) hasa alja szalonna borostol, vag
y vekony szalonna, ebbol kb hetven-nyolcvan deka. Mi jo sok voroshagymaval szer
etjuk. Legeloszor a szalonnat borostol apro kockara vagjuk es kisutjuk  a zsirj
at. Amikor szep rozsaszin, kiszedjuk a megsult szalonnat. A fennmaradt zsirban 
megdinszteljuk a hagymat es porkolt szaftot keszitunk belole. Kelloen izesitjuk
 a csalad szaja ize szerint es bele rakjuk a kis kockara vagott sovany hust. Am
ikor majdnem puha,bele tesszuk a sult szalonna kockakat. Ezzel is fozzuk meg eg
y kicsit, es hozzaadjuk a szinten kockara vagott majat. A majjal csak nehany pe
rcig forraljuk ugy, hogy kozben kevergetjuk, hogy minden szem maj atfojon. Kiss
e kihutjuk es apro lyuku husdaralon legalabb ketszer ledaraljuk. Ha szukseges k
isse utana borsozzuk, sozzuk, porcelan talba halmozzuk, tomoritjuk kisse, kanal
lal mintat nyomunk a tetejere es igy talaljuk.

Udv 

Eva 
-- 
    
                 
+ - majkrem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

*hazilag finom majkremet csinalni? A
*kisfiam naggyon szereti amit veszünk, de a boltiban sok az adalekanyag,

igaz hogy mar ezer eve nem csinaltam, de megkerestem a receptet, az
anyukamtol tanultam:
(ebben garantaltan egy fikarcnyi "E"- sincs :))

 25 dkg zsir (!)
fél kg  friss maj
2 fej vöröshagyma
szinespaprika
1 zsomle
fuszerek

- A majat a hagymaval megdinszteljuk.
- Ha kihult,  2 x atdaraljuk
- 1 db vizben aztatott zsomlet -1 egesz nyers tojassal, - soval, - borssal
   osszekeverjuk a ledaralt majjal
(minden fuszert tetszes szerint teszunk bele, ha kisgyermeknek keszited,
nyilvan kevesebb a bors)
- Befottes uvegbe teve  fel oraig dunsztolni kell.
   Lekotni nem fontos.

- Hutoben lehet csak tarolni !!!
+ - Majkrem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Magdi,

ezt a ket receptet talaltam a gepemen, egy probat meger!
------------------------------
Udv.: Misi

Egyszeru majas
Felkilonyi majat felvagunk csikokra, kockakra, ahogy tetszik, nem kell nagyon
kicsikre.... 2 fej hagymat felvagunk szinten lazan, nagyobb kockakra. Eloszor
a hagymat paroljuk olajon uvegesre, aztan hozzaadjuk a majat is es
megpiritjuk, mint a
resztelt majat. Keves so, bors.
Husdaralon ledaraljuk 2-3 kemenytojas tarsasagaban, ketszer
egymas utan. Hozzaadunk egy kaveskanalnyi mustart es simara keverjuk.
Fagylaltoskanallal lehet szep gombocokat rakni salatalevelre.

Kulonleges majpastetom (Csertoi Agnes)
Hozzavalok: 1/2 kg maj, 2 fej voroshagyma, 10 dg zsir (olaj nem jo bele), 5 dg
fustolt szalonna,
2 egesz tojas, 2 fott krumpli (alias burgonya).
Fuszerek: (izles szerint): mustar, so, bors, pastetomfuszer (ld fuszerek),
majoranna, piros paprika.
Elkeszites:
A megforrositott zsiron megfonnyasztjuk a karikara vagott hagymat.
A csikokra vagott majat hozzaadvan, resztelt majat keszitunk
(kozben majorannaval, piros paprikaval megfuszerezzuk.)
Kihules utan osszedaraljuk a szalonnaval es a fott krumplival.
A masszat kikeverjuk a tojasokkal es a tobbi fuszerrel.
Vegul alaposan kigozoljuk.

Pastetomfuszer (Bobe)
 Hozzavalok: 5 dkg fekete bors, 5 dkg feher bors, 5 dkg szerecsendio, 5  dkg
szerecsendiovirag,
6 dkg kakukkfu, 7 dkg majoranna, 2  dkg szegfuszeg, 4 dkg bazsalikom, 2 dkg
rozmaring,
3 dkg  baberlevel, 1,5 dkg fahej, 1 dkg gyomber, 3 dkg szegfubors.
Mindezeket fuszerdaralon megoroljuk, finom szitan atszitaljuk.
Ha kesz, legjobb nagyon szorosan zarhato uvegekbe tenni.

------------------------------
Udv.: Misi
+ - Majkrem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Itt a majkrem keszitesi modja. En igy szoktam
csinalni, mindenki nagyon szereti.
 2-3 szep nagy hagymat felszeletelek, megparolom
olajban (jobb a hazi csirke zsir)picit megsozom.
Kozben kb 1/2 kg csirkemajat (lehet diszno maj is,
marhabol nem probaltam) megtisztitok az erektol,
feldarabolom, radobom a hagymara. Nem szabad sozni!
Izles szerint borsozzuk. Lefedve paroljuk 10-15
percig, mig a majdarabok atsulnek. Mikor az egesz
kihult, ketszer atdaralom kislyuku daralon. Izesitem
daralt szegfuborssal es izles szerint adhatunk hozza
meg rendes borsot, sozzuk.
Hutoszekrenybe teszem talalasig. Eleg sokaig elall.
Jo etvagyat!

__________________________________________________
Do you Yahoo!?
Y! Web Hosting - Let the expert host your web site
http://webhosting.yahoo.com/
+ - Majkrem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok! 
Csirkemajbol nagyon egyszeruen lehet kesziteni. A megmosott, megtisztitott csir
kemajakat megtuzdeljuk egesz szegfuszeggel (majankent 1-2 db). A maj mennyisege
tol fuggoen rama margarinnal (hogy felolvadva kb. felig erjen a majnak), nehany
 fokhagymaval kis labosban megsutjuk. Kicsit lehet meg fuszerezni, a soval alli
tolag vigyazni kell, mert attol megkemenyedhet. Erdemes lefedni a labost, hogy 
ne csapkodjon ki. Mi szoktuk ugy enni, hogy "belefagy" a vajba, es csak szelete
ljuk es a jo kis fuszeres vajjal egyutt kenjuk a kenyerre, de bele lehet torni 
magaba a vajba, amiben sult, es innentol gondolom boven szabadon valasztott az 
utolagos izesites soval, borssal, kis mustarral, majorannaval, meg hagymaval, f
okhagymaval, savanyu uborka kockaval, esetleg kis szalonnadarabokkal, ki hogyan
 szereti.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS