1. |
Disznotor (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
2. |
szosz tortellinihez (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
3. |
re: gesztenye (mind) |
3 sor |
(cikkei) |
4. |
gesztenye (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: Gesztenye (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
6. |
re: gesztenye (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Disznotor (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Megjelent egy cikk a disznótorról és a disznótoros ételekről a
http://www.szakacskonyv.tk
címen elérhető weboldalamon.
Valamint 40 kolbászrecept, a webről összegyűjtve !
Jó étvágyat.
|
+ - | szosz tortellinihez (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Betty,
nem lesz "tul tomeny" a sonkas-tejfeles szosz a sonkas-sajtos toltelekkel
egyutt?
Az olaszok a toltott tesztafelesegeket a legegyszerubb modon talaljak, pl.
finom olivaolajjal leontve (fokhagyma is mehet ra), esetleg egy kis friss
bazsalikommal megszorva, es persze jo sok parmezan. A tartalmasabb szoszok
az "ures" tesztakhoz illenek, spagetti, tagliatelle, fusili, es a tobbi...
En gyakran csinalok ilyen feher martast, 10 perc alatt kesz. HAgymat
dinsztelsz, belenyomsz 1-2-3 gerezd zuzott fokhagymat, radobsz 5-10 dkg
vekony csikokra vagott sonkat. Par percig egyutt piritod, majd felontod egy
kis tejjel v. tejszinnel. Jol osszeforralod, majd mehet bele a tejfol.
Fuszerezeskent ebbe is jol illik az oregano, zsalya, bazsalikom. Is-is,
vagy-vagy.
Ha tul higra sikerulne (nem egyformak a tejfolok), akkor keves etkezesi
kemenyitovel be lehet suriteni. De jol surit a reszelt sajt is.
udv,
Zita
|
+ - | re: gesztenye (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A sutes soran legyen egy tanyernyi viz a sutoben. Ennek parolgasa
megakadalyozza, hogy kiszaradjon a gesztenye.
Gyuri
|
+ - | gesztenye (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
En nagyon szeretem a gesztenyet, de itt amerikaban kb 150 evvel ezelott az ossz
es gesztenye fa kipusztult valami gomba betegsegtol es NINCS friss gesztenye. C
sak svajci meg magyar konzerv van. A gesztenye fa erdekessege az , hogy elultet
es utan 20 evig egy szem gesztenye nem lesz rajta. Hat biztos ezt nem tudtak it
t kivarni amerikaban.
A gesztenye sutest igy lattam otthon edesanyamtol. Felulrol be kell vagni a ges
ztenyeket keresztben ugy "X" alakban. Nem vegig vagni, hanem kb 4-5 millimeter
melysegben. Utana vizben kell aztatni legalabb egy oran keresztul es UTANA kisu
tni. A viztol nem lesz ko"kemeny es szepen ki fog pattogzani. Irjal, hogy siker
ult !
|
+ - | Re: Gesztenye (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Imi írta:
>Elkezdodott a gesztenye szezon. Szeretnek megkozelitoleg olyan finom
>gesztenyet kesziteni, amit a gesztenyearusok arulnak. Sutoben
>probaltam sutni, de vagy ke meny es szaraz lett, vagy nem sult meg.
>Mi a modszer, amivel ez elkerulheto?
Regen a kalyha tetejen sutottuk, ma talan a villanytuzhelyen lehetne.
2 fontos dolog lehet, ami miatt annak idejen finom lett:
- a gesztenyek hejat be kell vagni, hogy ki tudjon jonni a goz
- le kell boritani oket egy labassal, igy nem teljesen szarazon pirul,
hanem a sajat gozeben sul
--
Udvozlettel,
Kasko:to" Mihaly
|
+ - | re: gesztenye (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia!
En be szoktam aztatni LEGALABB 1 napra, utana keresztben bevagdosom a
tetejet es eloszor folia alatt majd egy kicsit anelkul sutom. Igy nem
kemenyedik meg. Van aki a fozesre eskuszik, de szerintem a fott gesztenye
nem erhet a sult nyomaba. :-)
Udv:
Zsanett
|
|