Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1862
Copyright (C) HIX
2004-10-20
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Disznotor (mind)  8 sor     (cikkei)
2 szosz tortellinihez (mind)  20 sor     (cikkei)
3 re: gesztenye (mind)  3 sor     (cikkei)
4 gesztenye (mind)  11 sor     (cikkei)
5 Re: Gesztenye (mind)  17 sor     (cikkei)
6 re: gesztenye (mind)  9 sor     (cikkei)

+ - Disznotor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Megjelent egy cikk a disznótorról és a disznótoros ételekről a

http://www.szakacskonyv.tk

címen elérhető weboldalamon.
Valamint 40 kolbászrecept, a webről összegyűjtve !

Jó étvágyat.
+ - szosz tortellinihez (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Betty,

nem lesz "tul tomeny" a sonkas-tejfeles szosz a sonkas-sajtos toltelekkel
egyutt?
Az olaszok a toltott tesztafelesegeket a legegyszerubb modon talaljak, pl.
finom olivaolajjal leontve (fokhagyma is mehet ra), esetleg egy kis friss
bazsalikommal megszorva, es persze jo sok parmezan. A tartalmasabb szoszok
az "ures" tesztakhoz illenek, spagetti, tagliatelle, fusili, es a tobbi...

En gyakran csinalok ilyen feher martast, 10 perc alatt kesz. HAgymat
dinsztelsz, belenyomsz 1-2-3 gerezd zuzott fokhagymat, radobsz 5-10 dkg
vekony csikokra vagott sonkat. Par percig egyutt piritod, majd felontod egy
kis tejjel v. tejszinnel. Jol osszeforralod, majd mehet bele a tejfol.
Fuszerezeskent ebbe is jol illik az oregano, zsalya, bazsalikom. Is-is,
vagy-vagy. 
Ha tul higra sikerulne (nem egyformak a tejfolok), akkor keves etkezesi
kemenyitovel be lehet suriteni. De jol surit a reszelt sajt is. 

udv,
Zita
+ - re: gesztenye (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A sutes soran legyen egy tanyernyi viz a sutoben. Ennek parolgasa 
megakadalyozza, hogy kiszaradjon a gesztenye.
Gyuri
+ - gesztenye (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

En nagyon szeretem a gesztenyet, de itt amerikaban kb 150 evvel ezelott az ossz
es gesztenye fa kipusztult valami gomba betegsegtol es NINCS friss gesztenye. C
sak svajci meg magyar konzerv van. A gesztenye fa erdekessege az , hogy elultet
es utan 20 evig egy szem gesztenye nem lesz rajta. Hat biztos ezt nem tudtak it
t kivarni amerikaban. 

A gesztenye sutest igy lattam otthon edesanyamtol. Felulrol be kell vagni a ges
ztenyeket keresztben ugy "X" alakban. Nem vegig vagni, hanem kb 4-5 millimeter 
melysegben. Utana vizben kell aztatni legalabb egy oran keresztul es UTANA kisu
tni. A viztol nem lesz ko"kemeny es szepen ki fog pattogzani. Irjal, hogy siker
ult !
+ - Re: Gesztenye (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Imi írta:
>Elkezdodott  a gesztenye szezon. Szeretnek megkozelitoleg olyan finom
>gesztenyet   kesziteni,   amit  a  gesztenyearusok  arulnak.  Sutoben
>probaltam  sutni,  de vagy ke meny es szaraz lett, vagy nem sult meg.
>Mi a modszer, amivel ez elkerulheto?

Regen a kalyha tetejen sutottuk, ma talan a villanytuzhelyen lehetne.

2 fontos dolog lehet, ami miatt annak idejen finom lett:
- a gesztenyek hejat be kell vagni, hogy ki tudjon jonni a goz
- le kell boritani oket egy labassal, igy nem teljesen szarazon pirul,
hanem a sajat gozeben sul


-- 
Udvozlettel,
 Kasko:to" Mihaly
+ - re: gesztenye (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia!

En be szoktam aztatni LEGALABB 1 napra, utana keresztben bevagdosom a
tetejet es eloszor folia alatt majd egy kicsit anelkul sutom. Igy nem
kemenyedik meg. Van aki a fozesre eskuszik, de szerintem a fott gesztenye
nem erhet a sult nyomaba. :-)

Udv:
Zsanett

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS