Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1639
Copyright (C) HIX
2003-11-26
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 RE: *** HIX KONYHA *** #1638 (mind)  9 sor     (cikkei)
2 mosogatogep (mind)  5 sor     (cikkei)
3 re: Reszelt burgonya (mind)  32 sor     (cikkei)
4 Re: Reszelt burgonya (mind)  8 sor     (cikkei)

+ - RE: *** HIX KONYHA *** #1638 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

#Szeretnem minnel tobb nevet osszegyujteni. Eddig a 
#kovetkezok hangzottak el:
#ro:szti, lapcsa`nka, lepcsa`nka, bere`, macok. Ha ti maskent 
#hivjatok,
#esetleg kicsit maskent keszititek, akkor tegyetek kozze. 

cicege (es zsirban sutjuk, hagyma nelkul)
udv
L::
+ - mosogatogep (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> FAGOR 1VF-56IX mosogató géphez keresek használati utasítást, valamint tapaszt
alatokat a géppel kapcsolatban. Előre is köszönöm.
> 
> Imi
>
+ - re: Reszelt burgonya (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Eszter!

Most hirtelen csak a tocsni, cicege, go:rho:ny es a harula jut eszembe a
felsoroltakon kivul. Hallottam mar pro'sza-nak is nevezni, de az egy kicsit
mintha mas lenne... 
Esetleg erdemes lenne azt is osszegyujtened - es aztan persze itt
kozzetenni :-) - azt is, hogy az orszag mely tajain hogyan hivjak. Ui.
szerintem erosen tajegyseg-fuggo az elnevezes. Annyit tudok ebben segiteni
Neked, hogy a Matra aljan egyertelmuen macoknak hivjak. A lapcsanka pedig -
ha jol tudom - szabolcsi elnevezes. Legalabbis onnan szarmazo kolleganom
igy hivta. A tocsni (vagy to'csi) "to'tos", felvideki nev. 
Az Index Konyhaasztal foruman volt errol egy topic, csak tudnam, mi volt a
pontos neve... De legalabb 10-12 fele elnevezest olvastam ott. 

A tejfolon kivul mi szoktuk tzatzikivel is enni - eljen a fuzios konyha!
:-) De szerintem finom lehet mindenfele dippel is (=martogatos). Pl.
kremsajt-fokhagyma-marvanysajt-bors, vagy tejfol-snidling-petrezselyem,
stb. Csak a fantazia szab hatart. :-) 

Ha jol emlekszem, egyszer mar irtam itt a listan, hogy a nemet fozocskes
musorokban ugy keszitik, hogy a durvara reszelt krumplit beleteszik egy
tiszta konyharuhaba, es jo erosen kinyomjak a levet. Igy kevesebb liszt
kell bele, es nem utolsosorban kevesbe frocskol a sutesnel. En zuzott
fokhagymat is szoktam tenni bele. 

Ezen kivul szoktam csinalni edes valtozatat is almabol. Savanykas almabol a
legjobb, ugyanugy tojas, liszt kell bele, izles szerint cukor es fahej. Ha
leveses az alma, ezt is erdemes szuroben lecsurgatni, vagy kinyomkodni.
Fahejas cukorral szorva, vagy lekvarral esszuk. 

sziasztok,
Zita
+ - Re: Reszelt burgonya (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hallottam mar to't la'ngos neven is emlegetni.

Utoljara tavasszal Zakopaneban ettem ilyet, ott pl
fuszeres kefirrel ontottek nyakon. Pontosan nem lehetett
meghatarozni, hogy milyen fuszereket tettek bele, de
a fokhagyma eleg dominans volt. Hmmmm, meg is eheztem...

Zem

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS