From > Thu Feb 4 07:41:53 1999
Date: Thu, 4 Feb 1999 07:41:53 +0100 (MET DST)
From: >
Subject: Tokaji szolokocka...
Message-ID: >
MIME-Version: 1.0
Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=US-ASCII
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Szasztok!
Hozzavalok:
5o dkg tehenturo
3 dl tejszin
4o dkg piros es feherszolo vegyesen
15 dkg porcukor
2 pupozott ek. zselatinpor
1 dl tejfol
1/2 dl tokaji aszu (vagy egyeb edes feherbor)
1 zacsko vanilias cukor
A turot szitan atnyomom, majd a porcukorral, a vanilias-
cukorral es a tejfollel simara keverem. A szolot megmosom,
lecsopogtetem, leszemezem. A tejszinbol kemeny habot verek.
A zselatint belekeverem a borba, majd langyosra melegitem,
kozben folyamatosan kevergetem. Elokeszitek egy mely tepsit.
A talban lazan osszeforgatom a turos kevereket, a tejszinhabot
es a boros zselatint. A tepsibe ontom, egyenletesen elsimitom,
majd a szoloszemeket egyenkent belenyomkodom. Foliaval befe-
dem, es a hutoszekrenyben legalabb egy napig dermesztem.
Talalas elott kockara vagom, a tetejet tetszes szerint szolosze-
mekkel vagy tejszinhabbal diszitem. Lapattal ovatosan alanyulok,
ugy teszem a desszertes tanyerokra. (ollozas)
--
Jo etvagyat! :)
Udvozlettel: Csavajda Laszlo
|
Sziasztok!
Nemreg kaptam valakitol konzerv kokusztejet. Van valami tippetek, mit kezdjek
vele? Remlik, mintha valami babos rizs korethez is ezt hasznalnak, de szivesen
fogadnek egyeb javaslatot is. Elore is koszonom.
|