Sziasztok,
Hat igen a honvagy es a hazai izek nagy urak!
En speciel egy szlovak pudingport foztem meg, amelyet meg ket evvel azelotti si
taborom idejen tudtam
beszerezni. Az egesz azert volt fontos, mert cseresznye es sargabarack izu pudi
ngok voltak (a szlovakok tudtak
ilyet gyartani, mi nem :-o). Tehat megfoztem, semmi dolog nem tortent, jobb vol
t mint uj koraban.
Szerintem a benne levo dolgok, nem romlanak olyan gyorsan. Bar szamitasba veve,
hogy mibe csomagoljak,
konnyen erheti oket kulso hatas (nedvesseg, szagok), amelyeket megerez az ember
, ha megeszi.
Probalkozz vele kedves Gandalf, max tobbet nem nezel ra a tobbi pudingra es akk
or mar nem kerdes, hogy mi
legyen veluk.
Udv, Kulta
|
Sziasztok!
Kedves Gabor!
Ma meg egy naspolyaparfe receptet talaltam Frank Juliatol. Finomnak tunik.
Sziasztok!
Bobe
Naspolyaparfe
Hozzavalok:
4 dl tejszin
0,5 dl narancslikor
30 dkg naspolya
20 dkg porcukor
1 zacsko vanilias cukor
csipetnyi so
A megmosott naspolyat megtisztitjuk, majd turmixgepben osszezuzzuk. Ezutan
szitan atnyomjuk. A gyumolcsvelot osszekeverjuk a narancslikorrel es a
cukorral, majd a vanilias cukrot meg a sot is hozzaadjuk. A habba vert
tejszinbe ovatosan belekeverjuk a gyumolcsos pepet, es foliaval belelt
formaban megfagyasztjuk .
Elokeszitesi ideje: kb. 30 perc.
|