Szia kedves Mindnyájan!
Tudja valaki, hogy lehet szejta'nbol
(buzahus) rántott szeletet kesziteni?
Eddig meg nem foztem belole semmit,
a liszthez szoktam adagolni, ha kelt
tesztat keszitek.
Koszi, Eva
|
>Egyre több receptben említik az olajban eltett aszalt paradicsomot. Hol
>lehetne beszerezni?
Kedves Annamari,
nem tudom, keszen hol lehet kapni, de biztos jo draga. Konnyebb
elkesziteni. :-) Nem ordongosseg. Veszel a piacon aszalt paradicsomot, meg
a boltban olivaolajat (sansa-t NE!!!, csakis extraszuz olivaolajat).
Felapritod csikokra a paradicsomot, beleteszed egy kis uvegbe, es raontod
az olivaolajat, hogy ellepje. Az olajba lehet tenni egy-ket gerezd
fokhagymat, nem valik karara. :-) Par napig erleled a hutoben (vagy
spajzban) es keszen is van.
Sajnos csak bp-i beszerzesi forrast tudok, a kelenfoldi piacon az
aszaltgyumolcs-es mag-arusnal lehet kapni aszalt paradicsomot.
udv,
Zita
|