1. |
Szilvaslepeny (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
2. |
Pikans csirke... (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: Anglia (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Szilvaslepeny (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Noemi kert receptet, ezt ugy hivjak hogy holland szilvaslepeny:
Hozzavalok: 25 dg finomliszt
1 mokkas kanal sutopor
10 dg vaj vagy margarin
10 dg kristalycukor
1 tojas
Tetejere: 50 dg szilva (kb)
5 dg kristalycukor
1 mokkas kanal fahej
5 dg mazsola (kb)
2-3 dg vaj vagy margarin
Szitald at a lisztet, dorzsold bele a vajat vagy margarint. Keverd bele a
cukrot es a felvert tojassal dagasszad ossze. Nyomkodd bele egy elore
kivajazott tepsibe (kb 30cm x 8 cm). Mosd meg a szilvat es vagd kettebe,
kimagozva, es helyezd oket a teszta tetejere szep sorban. Keverd ossze a
cukrot, fahejt es a mazsolat es a kis darabokra vagott vajjal vagy
margarinnal egyutt szord ra a tetejere. Tedd be a hutoszekrenybe kb 15
percre, es aztan forro sutoben (170-180 fokC) susd feloraig vagy amig at nem
sul egeszen.
Joetvagyat!
Juli
|
+ - | Pikans csirke... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok !
Hozzavalok:
1 konyhakesz csirke
3 gerezd fokhagyma
1 fej voroshagyma
8 szem aszalt szilva
2 dl vorosbor
dionyi vaj
fel mk. orolt bors
so.
A feldarabolt, megmosott csirkehust kisse besozzuk, zuzott fokhagy-
maval bedorzsoljuk es 1 vajjal kikent tuzallo talba rakjuk ugy, hogy
vekonyra szelt hagymakarikakat es kimagozott, felbevagott aszalt
szilvat teszunk koze. A borsot elkeverjuk a borban, majd a csirkere
ontjuk. Nehany oran at ebben a pacleben erleljuk a hust. Majd az
edenyt lefedjuk, es kozepes homersekletu sutoben puhara paroljuk.
Zoldkorettel kinaljuk. (Ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
+ - | Re: Anglia (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Felado : [United Kingdom]
>Sajnos en nem kerulok haza
>olyan gyakran hogy rendszeresen be tudjak otthon vasarolni.
Ha itt laksz Oxford kornyeken, akkor irj, hogy mi kell, es hozhatok
otthonrol (en kb 3 hetente jarok haza).
Apropo, parizert (vagy vmi hasonlot lehet itt kapni ?)
A'kos
|
|