Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 28
Copyright (C) HIX
1998-11-14
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re:gyumolcsleves (mind)  26 sor     (cikkei)
2 Haliho! (mind)  10 sor     (cikkei)
3 Gyors kaja (mind)  15 sor     (cikkei)

+ - Re:gyumolcsleves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, Konyhasok

Masodszor jelentkezem. Most en is gyumolcsleves receptet kuldok.

Mivel most inkabb a fagyasztott gyumolcsok szezonja van, ezert en ilyen gyumolc
slevest ajanlok.

Egy tasak tejszinizu pudingport masfel liter tejjel es 2-3 szegfuszeggel, egy d
arabka vagy egy keshegynyi fahejjal, keves soval, ket kanal cukorral felfozok. 
Ha kesz, akkor lezarom a gazt es beledobalom a fagyasztott vagy konzerv gyumolc
soket. Ananaszbol peldaul a karikasat hasznalom (ezt is osszedarabolom), mert a
 darabos az tul kemeny. Tobbfele gyumolcsot hasznalok egyszerre, olyanokat valo
gassunk ossze, amelyiknek az ize harmonizal. Rateszek meg egy tasak vanilias cu
krot is es majdnem kesz a leves, de le kell huteni es masnapig hutoszekrenyben 
tarolni. Hidegen fogyaszthato es addigra mar az izek is osszeertek. 
A cukrot lehet edesitovel is helyettesiteni, ugyanolyan finom. (Ez a gyerekeim 
velemenye is)
Vigyazat! Talalas elott a fahejat (ha darabos) es a szegfuszeget tavolitsuk el,
 nehogy valakinek a torkara akadjon.

Ha friss gyumolcsbol keszitek gyumolcslevest, akkor a cukrot a fozes elejen a g
yumolccsel egyutt kell a levesbe fozni, mert kulonben savanyu marad a gyumolcs.

Udv  Agota

UI: Kulon udv Lacinak es BR WW-nek
+ - Haliho! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Vendeglatoipari foiskolas vagyok es szenvedek.
Hazidolgozatot kene irnom.
Tema?
A reneszansz kori kajak, pijak, etkezes szokasok, zusammmen.
Valaki, aki tudna segiteni?
Iszonyuan megkoszonnem.

Valaszt lecci ide, mert momentan nem vagyok elofizetve.


+ - Gyors kaja (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,
    Latom tuz utott ki a Konyhaban -flame of tikmony vs toji-, de 
talan mielott minden megsulne/odaegne, elarulom egy masik  
kedvenc kajamat (a tojasos krumpli mellett):

_Szegeny egyetemista porkoltje_ 
    Szerzo:Balla Viktor, Sziszkosz Robert KLTE anno
    
    Kis olajban/zsirban 1-2 kanal lisztet piritani, majd bele 
oroltpaprika (keverni folyamatosan, mert odaeg!), egy-ket pohar 
tejfol,  vizzel addig higitani -ha egyaltalan kell- amig higmartas 
allagu nem lesz. Izles szerint bors, so. Ezt a masszat ontjuk ra a 
siman sosvizben fozott tesztara (ajanlom a csavart/kagylo tesztat).
    Szerintunk finom es olcso. Joetvagyat! 
                    Falu

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS