1. |
Re:gyumolcsleves (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
2. |
Haliho! (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
3. |
Gyors kaja (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re:gyumolcsleves (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok, Konyhasok
Masodszor jelentkezem. Most en is gyumolcsleves receptet kuldok.
Mivel most inkabb a fagyasztott gyumolcsok szezonja van, ezert en ilyen gyumolc
slevest ajanlok.
Egy tasak tejszinizu pudingport masfel liter tejjel es 2-3 szegfuszeggel, egy d
arabka vagy egy keshegynyi fahejjal, keves soval, ket kanal cukorral felfozok.
Ha kesz, akkor lezarom a gazt es beledobalom a fagyasztott vagy konzerv gyumolc
soket. Ananaszbol peldaul a karikasat hasznalom (ezt is osszedarabolom), mert a
darabos az tul kemeny. Tobbfele gyumolcsot hasznalok egyszerre, olyanokat valo
gassunk ossze, amelyiknek az ize harmonizal. Rateszek meg egy tasak vanilias cu
krot is es majdnem kesz a leves, de le kell huteni es masnapig hutoszekrenyben
tarolni. Hidegen fogyaszthato es addigra mar az izek is osszeertek.
A cukrot lehet edesitovel is helyettesiteni, ugyanolyan finom. (Ez a gyerekeim
velemenye is)
Vigyazat! Talalas elott a fahejat (ha darabos) es a szegfuszeget tavolitsuk el,
nehogy valakinek a torkara akadjon.
Ha friss gyumolcsbol keszitek gyumolcslevest, akkor a cukrot a fozes elejen a g
yumolccsel egyutt kell a levesbe fozni, mert kulonben savanyu marad a gyumolcs.
Udv Agota
UI: Kulon udv Lacinak es BR WW-nek
|
+ - | Haliho! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Vendeglatoipari foiskolas vagyok es szenvedek.
Hazidolgozatot kene irnom.
Tema?
A reneszansz kori kajak, pijak, etkezes szokasok, zusammmen.
Valaki, aki tudna segiteni?
Iszonyuan megkoszonnem.
Valaszt lecci ide, mert momentan nem vagyok elofizetve.
|
+ - | Gyors kaja (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
Latom tuz utott ki a Konyhaban -flame of tikmony vs toji-, de
talan mielott minden megsulne/odaegne, elarulom egy masik
kedvenc kajamat (a tojasos krumpli mellett):
_Szegeny egyetemista porkoltje_
Szerzo:Balla Viktor, Sziszkosz Robert KLTE anno
Kis olajban/zsirban 1-2 kanal lisztet piritani, majd bele
oroltpaprika (keverni folyamatosan, mert odaeg!), egy-ket pohar
tejfol, vizzel addig higitani -ha egyaltalan kell- amig higmartas
allagu nem lesz. Izles szerint bors, so. Ezt a masszat ontjuk ra a
siman sosvizben fozott tesztara (ajanlom a csavart/kagylo tesztat).
Szerintunk finom es olcso. Joetvagyat!
Falu
|
|