Sziasztok Konyhasok!
Kedves Noemi!
"Ismeroseiom kezdenek elboritani sajat termesu szilvaval, innen az
otlet, hogy szilvaslepenyt csinaljak belole. Ha tudnam hogyan kell.... Olyat
szeretnek, ami nem szaraz, mert a szilva dominal benne."
1. Szilvaslepeny (Jo hazisutemeny)
50 deka lisztet deszkan elkeverunk 1 csomag sutoporral, majd
hozzagyurunk 17 deka margarint 1 egesz tojast, 5 deka cukrot es
annyi tejet, hogy lagyan gyurhato tesztat kapjunk.
A teszta nagyobb felet egyenletes vastagon , zsirozott tepsibe
tesszuk, erre 1 kg kimagozott es felbe vagott edes szilvat rakunk
ki egyenletes vastag retegben. Fahejas porcukorral boven meg-
hintjuk.
A teszta felretett reszet rahelyezve, tojassargajaval jol megkenve,
villaval tobb helyen megszurkaljuk es kozepes tuznel szep pirosra
sutjuk. Negyszegletes hosszu darabokra szeleteljuk es vanilias ?
porcukorral boven meghintjuk, ( igen olcso, gyors sutemeny.)
2. Szilvas maklepeny
Hozzavalok:
70 dkg szilva
3 egesz tojas
25 dkg cukor,
Ľ liter tej
20 dkg daralt mak
20 dkg liszt
1 cs. sutopor
A tojasokat a cukorral es a tej felevel jol elkeverjuk, hozzaadjuk a ma-
kot, a sutoporral elvegyitett lisztet, felhigitjuk a maradek tejjel, jol meg-
kavarjuk, zsirozott, lisztezett tepsibe tesszuk, a tetejere 70 dkg kimago-
zott, felbevagott szilvat rakunk ( a szilva maghaz feloli resze nezzen
felfele) es megszorjuk cukros-fahejas morzsaval, lassan sutjuk.
Ha kihult , tetszes szerint szeleteljuk. (Pikans izu sutemenyt kapunk).
Jo sutest kivanok:
Udvozlettel: Irene
|