>Mindenképpen jót teszel magaddal, csak azzal kell tisztában
>lenni, hogy a mai zöldségek vitamin tartalma - különösen a
>gyorsérésûeké, a Napot sosem látottaké - már csak töredéke
>a pár évtized elõttinek.
Ez egy varosi legenda, urban legend, amit a
vitamin/tapkiegeszito ipar terjeszt.
Lenkei vitaminkereskedo reklamkonyveben
hivatkozik egy godolloi adjunktus munkajara:
utanakerestem, az illeto nem publikalt ilyen
adatokat, es szemlyes (email) megkeresesemre sem
o, sem a tanszekvezeto professzora nem erositette
meg, hogy leteznenek ilyen, akar nem publikalt adataik.
A HVG ket eve szeptemberben vegzett/vegeztetett
tobbfele boltban piacon vasarolt zoldsegekkel
gyumolcsokkel ilyen merest, a vitamintartalom a
regi, megegyezik a tankonyvi adatokkal.
tamas (biologus, USA)
|
Attila írta:
"Van nekünk egy objektum, ami állítólag ex birka, de nem bõre, hanem
szõre. Elméletileg csergének hívják. Tudja-e valaki, hogy kell
tisztítani? Azt tudom, hogy vízben összemegy,..."
Kedves Attila!
Egyik bevált, házilag kivitelezhetõ módja a tisztításnak az alábbi:
Foltbenzint jól lehûtöd és összekevered kenyérliszttel. Ezzel a masszával
bekened, átdörzsölöd az elõkészített tisztítandó gyapjút, szörmét.
Mindezt lehetõleg hûvös környezetben, hogy a benzin ne párologjon el idõ
elõtt.
A keverési arányt ki kell tapasztalni, hogy ne legyen se túl sûrû, se túl
híg
a keverék.
Azt nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy a dolog erõsen tûzveszélyes, tehát
fokozott
óvatossággal!
Amikor kész, ki lehet teríteni száradni.
Száradás után kikefélve (kirázva, kiporszívózva) a lisztet - ami felvette
a
piszkot - gyönyörködhetsz a tiszta felületben, és megveregetheted a
válladat,
hogy milyen ügyesen és olcsón megoldottad a feladatot.
Üdv.: Károly
|