1. |
prosza + karfiol (mind) |
25 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: *** kukoricamale (mind) |
37 sor |
(cikkei) |
3. |
karfiol, panir, oliva (mind) |
41 sor |
(cikkei) |
4. |
En is uj tag vagyok, eddig csak figyeltem, de most mar (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
5. |
a mertekegyse'gek egyse'gesiteset kerem! (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
6. |
reform-csemegek (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
7. |
Re: reform ugyek -olaj (mind) |
24 sor |
(cikkei) |
|
+ - | prosza + karfiol (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
EDIT
>Ez van: (prósza neven)
>"60 dkg kukoricalisztet 9 dl tejjel leforrázunk, 2 órát pihentetjük. 2 dkg
>éleszt?t felfuttatunk, a kih?lt masszához
Je, milyen erdekes! A mult heten az Orsegben jartunk, es ott prosza neven
krumplis "palacsintat" kaptunk vacsorara, felbehajtva, es egy sulthusszelet
volt benne. Kb. olyan jellegu volt, amit tocsni neven ismerunk, ill. a
Matra aljan macok neven is "fut" :-), mashol meg lapcsanka neven emlegetnek.
-- csillagkarfiol
Koszi mindenkinek a hozzaszolast. En is arra a kovetkeztetesre jutottam,
hogy kar lenne "eltakarni" a design-jat :-)))), tehat nem nagyon erdemes
pl. rakottan megcsinalni. A savanyusag jo otlet, ez eszembe se jutott.
Peter, egyben hogy lehet ugy megfozni, hogy a belseje is puha legyen, de a
kulseje se fojjon szet? Goz folott parolod? Vagy esetleg mikroban?
sziasztok,
Zita
|
+ - | Re: *** kukoricamale (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
"HIX KONYHA" > 2000.11.07. 20:30:26 -5h-kor írta:
> Felado : Szasz Attila
> E-mail : [International]
> Temakor: kerdesek ( 12 sor )
> Idopont: Tue Nov 7 03:13:29 EST 2000 KONYHA #706
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>Szia Attila!
> A masik keresem az lenne, hogy a ki ismer kukoricamale receptet az tegye
> kozkinccse legyen oly kedves!
> Vakamint keresek egy olyan receptet is(lehet, hogy ez e male?) ami a vegen
> egy sutemenyt ad, amelyik olyan, mint a piskota csak kukoricabol??
>
Leirom neked a tejes male receptjet, amit a " Nagyanyaink sutottek" c konyvben
talaltam.
Hozzavalok: 5 dk. zsir, 6 egesz tojas, 5 dl tej, so
A zsirt habosra keverjuk beleadjuk a tojas sargakat, a tejet, es annyi malelisz
tet, hogy vekony konnyu tesztat kapjunk. Ovatosan hozzaadjuk a tojashabot, zsir
ral kikent tepsiben sutjuk.
En sajat recept szerint a kovetkezokepp csinalom:
5 tojas sargajat kikeverek 5 evokanal cukorral, pici soval, es reszelt citrom h
ejaval. 2 pupozott evokanal buzalisztet, 3 csapott evokanal kukoricalisztet oss
zekeverek egy fel csomag sutoporral, aprankent belekeverem a tojas sargajaba fe
lvaltva 4 evokanalnyi olvasztott, de langyos margarinnal, majd a tojasok kemeny
habjat is belekeverem. Ez inkabb piskota jellegu, de erzik,hogy kukorica liszt
is van benne.
Udvozollek
Eva
--
|
+ - | karfiol, panir, oliva (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Zita!
szerintem probald ki ezt a karfiolt is ugyanugy mint a "hagyomanyosat"
gorogosen, hal melle koritesnek vagy magaban. A karfiolt megfozod vizben
vagy paroloban (en mindig ebben szoktam), utana tanyerra teszed, megszorod
oreganoval es leontod olivaolaj-citromle ontettel. Ez utobbihoz boven eleg
egy fel citrom leve (mar ha eleg leves a citrom) amit ha a mixerben
osszemixelsz lassan csurgatott olivaolajjal olyan suru martasszeru lesz
majdnem mint a majonez (de lehet villaval is lassan felverni, par perc alatt
besurusodik). Ide lehet egyenesen szorni az oragnot es par pillanat alatt
besurusodik. Mikor suru, akkor eleg az olaj is. Ezzel ontjuk le boven a
karfiolt es magara is, de legfokeppen sult hallal esszuk.
Itt sokaig irtak es beszeltek arrol hogy nem jo olivaolajban sutni, eppen
azert amit Te is irtal, sot olyasmiket is mondanak hogy rakkelto anyagok
szabadulnak fel a hidegen sajtolt olivaolaj hevitesenel. Aztan megcafoltak
es a mai napig nem igazan ertem pontosan, mindenestre _minden_ hasznalatra
ajanljak az olivaolajat. Nalam otthon csak az van, igaz van egyetlen dolog
amit nem lehet vele kesziteni es az a majonez, teljesen osszeesik. A
majoneznek konnyebb fajsulyu olaj kell, en altalaban kukorica vagy
napraforgo olajbol keszitem mikor nehanapjan keszitek. En hasznalok
oliva-vajat is, de kenyerre kenve nem jo mivel olyan mint a disznozsir:)
csak olivabol. Altalaban a sutoben sulo etlekhez szoktam tenni az olaj
kibovitesehez es az iz miatt, de Anyosom ezt felheviti es atforgatja vele a
tuzon a megfott makaronit. Elonye hogy nem kell jegszekrenyben tartani.
Kulonben szerintem kifejezetten budos;) Kuldjek neked egy dobozkaval??:)
Berni!
Panirnak a legfinomabb a megdaralt (mixerben) corn-flakes, de probaltam mar
daralt dioval is. A corn flakes panir igazi ropogos es isteni izu. De a
panirozott hus magaban nem reformkonyhas, hiszen ami olajban sul az nem
egeszseges. Engem is erdekelnek reformkonyhas receptek, nehogy mar
atmenjetek maganba!
Sziasztok
Agni
_________________________________________________________________________
Get Your Private, Free E-mail from MSN Hotmail at http://www.hotmail.com.
Share information about yourself, create your own public profile at
http://profiles.msn.com.
|
+ - | En is uj tag vagyok, eddig csak figyeltem, de most mar (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
kerdezek valamit. Azt mondja meg nekem valaki,hogy mitol
lesz finom puha, es egy kicsit nyulos a pizzateszta? Az
enyem allitolag nagyon finom, de en emlekszem a regi
bulgariai pizzara, ami olyan finom puha volt... Mindenben a
recept szerint jarok el, kiveve az olajat, mert az
olivaolaj nagyon draga, en egyszeru napraforgoolajat
hasznalok. Lehet, hogy ez a baj?
Koszi: Rita
|
+ - | a mertekegyse'gek egyse'gesiteset kerem! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Gyerekek, en igy nem jatszom! ;-)
Minden orszagban mas mennyise'gben csomagolnak dolgokat. Igy honnan
tudjuk, hogy mennyi egy "darab margarin" vagy egy "zacsko zabpehely"?!?
Sok jo receptet igy nem tudunk hasznalni es ehesek maradunk!!! :(((
Martha
|
+ - | reform-csemegek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
Kedves Zita, bar azert nem vagyok reformszakerto :o) eleg
sok "trukkot" ismerek, es probalok egeszsegesen taplalkozni.
Velemenyem szerint a "normalis" olaj hokezelessel keszul,
ami nem 100-120 C fokot jelent, hanem ennel joval tobbet.
A hidegen sajtolt olajat felmelegitve, biztosan "tavoznak"
belole ertekes anyagok, de korantsem annyi, mint
a "normalisbol", ami ugye eleve sokkal szegenyebb
vitaminokban :-))Szerintem hasznald batran a hidegen
sajtolt olajakat suteshez is. En pl. a csirket csak
olivaolajban megsutve szeretem, finom fuszerekkel (es
persze nem is hizlal annyira :-))
Udv.: Berni
|
+ - | Re: reform ugyek -olaj (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Zita kerdezte:
> Berni, Te igazi reformszakerto vagy? :-) Mert akkor szeretnek valamit
> kerdezni toled. Van ertelme hidegen sajtolt olajban _sutni_? Hisz
akkor
> felmelegited 180-200 fokra, tehat az en ertelmezesemben ugyanugy
> odavesznek
> a vitaminok, lebomlanak bizonyos hasznos anyagok, mintha melegen
sajtolt
> olajat vettem volna. Vagy ez nem ilyen egyszeru? Csak azert kerdezem,
mert
> pl. a hidegen sajtolt olivaolaj dragabb, mint a masik. Igy ezt inkabb
> salatakhoz, tesztakra hasznaltam eddig.
En mar tobbszor olvastam, hogy pont hidegen sajtolt _oliva_olaj nem jo a
sutesre. Nem lehet annyira felheviteni mert nem birja, megeg. Ha
tevedtem, bocs :-)
Az arkulonbseg egyreszt onnan ered, hogy a hideg sajtolas korulmenyesebb
mint a meleg, masreszt a minosege jobb. Megmarad benne klf. egeszseges
es aroma osszetevo, ami a melegben tonkremegy.
Udv
Emilia, Stuttgart
|
|