1. |
Re: Toltele'k (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
2. |
almas pite (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: *** HIX KONYHA *** #1340 (mind) |
35 sor |
(cikkei) |
4. |
cukorrud (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
5. |
szaloncukor (mind) |
22 sor |
(cikkei) |
6. |
kenyersutes (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
7. |
Toltott kaposzta toltelek (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
8. |
Re[2]: Titkos receptek (mind) |
30 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: Toltele'k (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Marta es Konyhasok!
> kerek receptet toltott kaposzta toltelekre. Hogy lehetne a hust
> (marha, sertes, pulyka keverek egyforma sulyban!) lagyabbra kesziteni.
3 dkg forro zsirban pirits uvegesre egy kozepes fej aprora vagott
voroshagymat (75 dkg hushoz) es tedd bele a daralt hust. Gyakran
kevergetve dinszteld addig, amig kifakul a szine, majd kis langra teve,
szorj bele 2-3 teaskanal pirospaprikat es alaposan keverd el. Izles
szerint borsozd es sozd, majd keverd bele a rizst (szarazon). Vedd le a
tuzrol, langyositsd meg, majd keverj hozza 2 tojast.
Az igy elkeszitett toltelek nemcsak finomabb, mint a nyers, de olyan
lagy, hogy onmagaban nem all meg, mindenkeppen kaposztalevelbe kell tekerni.
De engedtessek meg nekem is egy kerdes: miert e harom hus keverekebol
csinalod? A marhat meg el tudom kepzelni, de a pulyka "iztelenito"
hatassal lehet a toltelekre, es nagyon szaritja is, lehet, hogy ettol
kemeny. Kulonben ugy gondolom, ez a toltelek jocskan kell tartalmazzon
zsiros reszeket is, az ize meg allaga miatt.
Istvan
|
+ - | almas pite (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok :)
Erdekelne es megkoszonnem ha valaki megosztana magyar vagy erdelyi almas pite r
eceptjet.
Koszonettel,
Kati
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 653271hfc44.tampabay.rr.com)
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #1340 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Helo!
Bocs, hogy belekotyogok, de tudtommal pont a vaddiszno husa az, amit tilos
hokezeles nelkul fogyasztani, mert valami eloskodok elhetnek a husaban, ami
az emberre veszelyes. Jol tudom?
Majd probalok hozzaerto vadasz emberektol + infot szerezni, de a Ti
velemenyetekre is kivancsi lennek.
Minyu
Eredeti uzenet:
> Felado : [International]
> Szia Orsi!
>
> Vaddisznokolbasz,
>
> A vaddisznohust (vegyunk alapmennyisegul 10 kg-ot) ledaraljuk, majd
ehhez
> daralunk kb. 2 fej fokhagymat. Izles szerint sozzuk (kb. 30 dkg),
hozzaadunk
> pirospaprikat es torott borsot. Nagyon jol osszedolgozzuk. Ezutan
vekonybel-
> be toltjuk, tuvel a belet megszurkaljuk, majd szellos helyre akasztjuk, es
2 na
> pig
> allni hagyjuk. Ekkor a fustolobe visszuk, es lassan kb. 2-3 napig
fustoljuk meg
> :
>
>
> Vaddisznoszalami,
>Eva
|
+ - | cukorrud (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Eloszor irok, bar mar nagyon regen olvaslak benneteket.
Kerdesem lenne hozzatok: a mezeskalacshaz egyik
legmacerasabb es legfajdalmasabb resze az osszeragasztas.
Aki mar keszitett ilyet, tudja mirol beszelek. Kulonbozo
katalogusokban azonban lattam, hogy lehet kapni
cukkorrudat, amit ragasztopisztolyba kell beletenni, es
akkor ragaszto helyett cukor folyik a pisztolybol.
Elkepzeleseim szerint igy nagyon egyszeru lehet az
osszeallitas. Nos, nem talalkoztatok veletlenul ilyen
rudacskakkal? Ugyanis en probalkoztam nehany helyen, de
eleg butan neztek ram.
Erika
|
+ - | szaloncukor (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Tegnap en is elkuldtem Emoke oldalarol a recepteket, de meg nem kaptam
visszajelzest, hogy megerkezett volna.
Olvasgatva a recepteket elgondolkodtam, hogy megis hogy nezne ki a recept
szerint elkeszitett szaloncukor, es arra jutottam, hogy _szerintem_ ebbol
kemenycukorka keszulne...
Utanaolvastam, es a kovetkezoket tudom javasolni. Szaloncukor keszitesehez
fondant-t kell kesziteni, de kesz fondant-t lehet kapni is. En meg sosem
probaltam kesziteni, mivel nincsenek meg hozza a szukseges kellekeim. Ha
megvan a fondant, akkor ezt vissza kell melegiteni 55-60 fokra (izesiteni,
szinezni), majd formaba onteni, esetleg bevonoval athuzni.
En hazimodszernek inkabb javaslom a marcipan, vagy zseles szaloncukor
kesziteset - ez legalabbis szamomra konnyebbnek tunik, es talan ki is
probalom. A marcipan konnyen formazhato, a zselet (cukorkocsonya) formaba
kell onteni, mindketto csokoladeval, bevonomasszaval keszitheto.
Sok sikert kivanok,
Katalin
|
+ - | kenyersutes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhások!
A kenyérsütés kapcsán van egy kis problémám. Szepesfalvy Gábor "kenyérdisszertá
ciójában" megemlíti, hogy a kenyeret legfinomabb cseréptálban sütni, mert akkor
olyan lesz, mintha kemencében sült volna. Vagy legalábbis majdnem olyan. De le
gjobb tudomásom szerint a beáztatott cseréptálat csak hideg sütobe szabad beten
ni, és fokozatosan melegíteni, különben elreped. A kenyérsütéshez viszont forró
ra kell futeni a sutot, 10 percig eros tuzön sütni, majd csökkenteni a homérsék
letet. Akkor hogy csinálja mindezt cseréptálban???? Ha valakinek van ezzel kapc
solatban tapasztalata, kérem ossza meg velem, mert nagyon szeretném kipróbálni
a cseréptálas kenyérsütést, de a tálamat azért nem akarom hazavágni.
Köszönet
Szilvi
|
+ - | Toltott kaposzta toltelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Marta!
Eloszor is en CSAK disznohusbol keszitem, de
keverheted mas hussal is, de nem lehet tul sovany.
Csak marha vagy csak pulyka eredendoen szaraz! Vagj
bele szalonna kockat, ne tegy bele tul sok rizset.
Ezen kivul kb 1kg hus+rizs toltelekhez szoktam adni kb
1 1/2 - 2 dcl vizet. Lassankent adogasd, jol gyurd
ossze, jo puha masszat kapj. Igy nem lesz szaraz.
Lazan toltsd a kaposzta levelekbe.
Sok sikert!
Bori
__________________________________________________
Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail Plus - Powerful. Affordable. Sign up now.
http://mailplus.yahoo.com
|
+ - | Re[2]: Titkos receptek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Ime a titkos hazi csokolade:)
Hozzavalok: 1/2 kg cukor, 1/2 kg tejpor, 10 dkg kakao, 25 dkg rama,
fel borospohar viz. ( sajnos nem tudom milyen borospoharra gondol)
A ramat es a vizet addig forraljuk amig teljesen felolvad, hozzaadjuk
a cukrot es addig fozzuk amig szirupszeru lesz. (lassu tuzon)
Hozzaadjuk a kakaot, simara keverjuk. Utolag hozzaadjuk a tejport is.
Melyebb talba ontjuk es meghulve nedves kessel kockakra vagjuk.
Udv: Rea
>
>>Udv mindenkinek! Nem tudom hogy tudna-e segiteni nekem valaki. Eddig
>mindent me
>>gtalaltam a neten amit kerestem, de ket ,,titok''-ra nem sikerult
>rabukkannom.
>>Az egyik:hogyan kell igazi svabszalonnat kesziteni. A masik:csokolade
>keszites
>>hazilag. Ha valaki megosztana velem a tudasat akkor nagyon boldog
lennek!
>Kosz
>>onettel:Csaba
>>
>
HIXEditor 1.15beta8
|
|