Sziasztok!
. Rumos megy
Tíz deka reszelt csokoládét, tíz deka darált mandulát vagy diót, tíz deka
vaníliás cukorport vegyítsünk össze, eztán annyi baracklekvárral gyúrjuk
össze, hogy éppen összeálljon. Ekkor kis golyókat formáljunk belőle,
közepébe egy-egy szem rumos meggyet teszünk és csokoládédarába
meghempergetve, kis papírtartókba rakjuk.
MÉZES SÖRBEN PÁCOLT SZŰZÉRMÉK
Hozzávalók: 70 dkg szűzérme
2,5 dl világos sör
1 evőkanál akácméz
só, bors, gyömbér, petrezselyemzöld
30 dkg gomba
3 fej vöröshagyma
A szűzérmét érmedarabokra vágjuk, kb. 6 dkg/érme. Sóval, borssal és a
gyömbérrel ízesítjük.
A sört összekeverjük a mézzel, és a befüszerezett húsokat a mézes-sörben 1-2
órát hagyjuk pácolódni.
Serpenyőben megsütjük a húsokat, mellérakva a cikkekre vágott gombát és
karikára vágott hagymát, amik a pecsenyelében puhára párolódnak. Tálaláskor
megszórjuk petrezselyemzölddel. Bármilyen köret illik hozzá.
további receptek www.b2tomi.tar.hu
|