1. |
RE: Vadas (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
2. |
Vadmalackotlett sormarinadban (mind) |
40 sor |
(cikkei) |
3. |
Re kinai kerdes (mind) |
33 sor |
(cikkei) |
4. |
Re:vadas, kinai - meg keresek (mind) |
44 sor |
(cikkei) |
5. |
illatos omlos csirke ujfent :-) (mind) |
32 sor |
(cikkei) |
|
+ - | RE: Vadas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Kuktak es Konyhaerdeklodesuek,
Ha vadas, akkor biztos, hogy kell bele vorosbor. Testes husokhoz az illik. A ma
rhahus sokaig parolodik, ezert a
bor ezido allatt elveszti alkoholtartalmat es a husi beveszi a bor zamatat.
Legkozelebb leirom mibol mennyit es hogyan.
Kulta
|
+ - | Vadmalackotlett sormarinadban (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhasok!
A heten nagy sikerelmenyem volt a konyhaban! A dolog ugy kezdodott, hogy se
az asszony se en nem akartunk igazan a piacra menni, es akkor az asszony a
melyhutobol elohuzott egy 1 kg-s vaddisznohatszint a melyhutobol. Ez az
igazi becsapas, mert ilyenkor biztosan nem uszom meg a piacot!!! Gyorsan
elovettem az osszes receptkonyvet, ami csak otthon volt es a kovetkezo
receptet talaltam:
A sormarinadhoz
1/4 l vilagos sor
1/4 l viz
1 evokanal suritett paradicsom (an az aposom altal eltett paradicsom levet
hasznaltam es a vizbol tettem bele kevesebbet)
1 baberlevel
1 szegfuszeg
6 (szetnyomkodott) borokabogyo
150g sargarepa aprora vagav
150g zeller aprora vagva
150g feherrepa aproravagva
A vadmalachatszint szep karcsu szeletekre vagtam, besoztam, beborsoztam,
bepaprikaztam es beraktam furdeni a fenti marinadba kb 3 orara
Utana a vaddisznio szeleteket kivettem es vajon megsutottem
Kozben 400 g aszaltgyumolcsot (200 g magnelkuli aszaltszilva es 200 g aszalt
sargabarack) 1 rud fahejjal 1/4 l borban felfoztem es hagytam kihulni.
A marinadot + az aszaltgyumolcsot egyutt ossszeturmixoljuk. (Na ettol nagyon
feltem! Milyen ize lezs a zellernek az aszalt szilvaval? Es kellemesen
csalodtam!!) Egy kis vajjal osszarottnytjuk, szoval martast fozunk belole.
A receptkonyv meg a koretre is mondott valami bonyolult variciot, ehhez
kepest mi tepsiskrumplival es parolt sargarepaval ettuk es bizton
allithatom, hogy mind a tiz ujjunkat megnyaltuk utana!
Udvozlettel
Vilmos
|
+ - | Re kinai kerdes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Zita!
>Felado : [Hungary]
>Temakor: kinai kerdes ( 13 sor )
>
>Tegnap ebedidoben egy kinai gyorskajaldaba vetett a sors :-), es
sikerult
>egy nagyon finomat valasztanom: illatos omlos csirket. Csirkemell
szelet
>volt "panirozva", de persze nem a hagyomanyos magyar (becsi??)
panirban,
>hanem valami hajszalvekony, ropogos, leginkabb retestesztara
hasonlito
>"burokban". Az ize picit talan meg a langosra is emlekeztetett. :-O
>Nem tudjatok, milyen panir ez? Talan rizslisztbol keszul? Vajon
>elkeszitheto itthon is? Olyan kivancsi lennek ra!
Ami engem illet en is megprobaltam itthon eloallitani ezt a bundat,
de a "Szomszed no"je mindig zoldebb" nem volt megsem az igazi.
;-))
A kinai receptek tobbsege szerint a bundazando hust pacolni kell.
Ebben a pacleben kell legalabb 20-30 percig allni a husnak.
A pacle a legkulonbozobb lehet, en a legegyszerubbet csinalom,
3-4 ek szojaszosz, 1 csapott mokkaskanal torott bors, 1-2 ek
szaraz feherbor. Ebben a macsaban neha megfogatom a hust.
1-2 tojast (a nagysagatol fuggoen) habosra felverem soval, majd
osszekeverem kukoricakemenyitovel. Kb 4-5 ek nem tudom
pontosan, mert a tojastol is fugg. Persze csomomentesre
kell az egeszet keverni, majd nehany perces allas utan lehet
a lecsopogtetett husokat panirozni. Eleg vekony panir reteget ad.
Ebbe a tojasos macsaba nem szoktam mar fuszert keverni,
mert amikor kiprobaltam nem izlett annyira. Persze izlesek es.....
Jo kiserletezest, szeretettel J.Zsoka
|
+ - | Re:vadas, kinai - meg keresek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok konyhások! Mindig le vagyok maradva, de azért igyekszem:-)
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: VADAS ( 9 sor )
> Idopont: Tue Sep 19 14:53:26 EDT 2000 KONYHA #658
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Sziasztok!
>
> Most iratkoztam fel a listara,ezert bocsanat ha volt mar tema a VADAS.
> Szeretnem a felesegemet meglepni egyik hetvegen vele,de amennyi kony,annyi
> fele iras.Nagyon koszonom ha tudnatok segiteni ebben temaban.Ha van igazan
> jo receptetek rola,legy sziv kuldjetek el.Mehet a listara is,lehet,hogy mast
> is erdekel.
>
> Elore is koszonom:Gabesz
Gabesz, kedves, hát ez tényleg ahány könyv.... és ez még hagyján, de ahány ház.
..
Az enyém nagyon be szokott válni, de nem könyvből, hanem ómami után csiszolta m
ég
három generáció. Tudsz webet nézni? TAR.HU/MULAN Ha nem, szóljál másolok emilbe
.
>
> Felado : [Hungary]
> Temakor: kinai kerdes ( 13 sor )
> Idopont: Tue Sep 19 09:33:22 EDT 2000 KONYHA #658
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kedves Zita,
Képesek, és nem liszttel, hanem keményítővel paníroznak:-))) Lazán felvert
tojásfehérjébe keverünk étkezési keményítőt (olyan sörtészta-állagúra), ebbe
mártjuk a kisütnivalót.
********************
Nekem is vannak kérdéseim, és hátha valaki....
Birsalmás kacsaleves
Gyümölcssaláta Escorial módra
Üdv: Edit (Győr)
|
+ - | illatos omlos csirke ujfent :-) (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Koszonom a sok valaszt, aranyosak vagytok. :-)
Talan Csiri receptje allhat hozza legkozelebb, de addig nem mondhatok semmi
konkretat, mig ki nem probalom. :-)
Azt elfelejtettem megemliteni, hogy nem kis csirkemell falatkak voltak
bepanirozva, hanem egy normal szelet vekonyra klopfolt, es egeszben
panirozott, kisutott hus volt _utolag_ ujjnyi csikokra felvagva. Persze
ettol meg lehet ugyanugy elkesziteni, mint a falatkakat.
irta:
>Nem lehet hogy a pacanyag es a tojas,
>zsemlemorzsa alkot ilyen "bundat"??
Ez is egy jo variacio, de pont zsemlemorzsa biztos nem volt benne.
Tucsi irta:
>A latvany es az iz alapjan suru palacsinta teszta, amelyben fokhagyma es
>sutopor van. Ettol lesz olyan vastag es omlos a bundaja.
De itt vekony es ropogos volt a bunda! :-)) Egyebkent igazad lehet, mas
kinai etteremben tenyleg olyat latni, amin a parizsi bundahoz hasonlo a burok.
Ugy latom, nem marad mas hatra, mint ujra elmenni Obudara, es kedvesen
kikerdezni a kinai lanyokat. :-)
Koszi megegyszer,
Zita
|
|