1. |
Re: Recepte? (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
2. |
Debreceni kolbasz (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
3. |
RE:Gulyas es palacsinta (mind) |
52 sor |
(cikkei) |
4. |
RE: *** telapofigura *** #1394 (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: recepte? *** HIX KONYHA *** #1394 (mind) |
2 sor |
(cikkei) |
6. |
Re:Savanyu tojas (nem leves) (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: Recepte? (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Mika ) !
Én egy jó kis oldalt ajánlok Neked, ahol vannak receptek, méghozzá
kategotizálva, adatbázisba szervezve.
Próbáld ki a kereső és a böngészde menüpontokat! Érdemes!
a cím: www.netkonyha.hu
Üdvözlettel:
Mócsai Zsolt
|
+ - | Debreceni kolbasz (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Debreceni kolbász
A fiatal sertés java húsát lefejtjük a csontról és kétnyelű, félholdalakú bárdd
al vagy esetleg késsel (de sosem húsőrlővel) kb. borsó nagyságúra, vagdaljuk. 5
kg húshoz két dkg fehér borsot, 3 dkg nemes édes paprikát, 12 dkg sót,1 dkg ká
li salétromot,1 dkg majoránnát, esetleg reszelt citromhéjat és - ha fokhagymás
kolbászt akarunk -1 dkg reszelt fokhagymát veszünk. (Ezt fokhagyma lé is helyet
tesítheti.) Mindezt jól össze- keverjük a hússal, és disznó vékonybélbe töltjük
. Levegős, hűvös helyen egy napig szárítjuk, azután hideg füstön szépen pirosra
megfüstöljük.
--
Üdvözlettel:
Gabesz
|
+ - | RE:Gulyas es palacsinta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Gyulyaseroleves magyar modon
Hozzavalok: 1,4 kg marha-vastaglapocka, 10 dkg serteszsir, 40 dkg
voroshagyma (makoi), 2 dkg rozsa fuszerpaprika (kalocsai), 4 liter viz
vagy csontle, 2 gerezd fokhagyma, kaveskanalnyi orolt komeny, 5 dkg
suritett paradicsom (Aranyfacan), 3 db tojasfeherje, 20 dkg sargarepa,
10 dkg petrezselyemgyoker, 10 dkg zellergumo, 25 dkg csemegepaprika,
20 dkg csemegeparadicsom, 5-6 szem feketebors, izles szerint asztali
so, csipkebetet.
A marhahus felet apro kockakra apritjuk. A zsirban megpiritott,
finomra vagott voroshagymara tesszuk, majd fuszerpaprikaval
meghintjuk. Vizzel felengedjuk, hogy a hust jol ellepje, a soval, az osszezuzot
t fokhagymaval
es az orolt komennyel izesitjuk. A hust puhara paroljuk. Ezutan
levebol kivesszuk, a raragadt hagymatol, zsirtol lemossuk, es
felretesszuk. A hus a masik felet husdaralon ledaraljuk, suritett
paradicsommal osszekeverjuk, hozzakeverjuk a tojasfeherjeket, hideg
vizzel felengedjuk; a kihult gulyaslevet is hozzaontjuk (amiben a hust
paroltuk). Soval izesitjuk, majd beletesszuk a szeletekre vagott
sargarepat, petrezselyemgyokeret, zellert, es egy oran at lassan
forraljuk. Ezutan hozzaadjuk a szemes borsot, a cikkekre vagott
csemegepaprikat, csemegeparadicsomot, es tovabb forraljuk kb. meg fel
oraig. Ezek utan a levest levesszuk a tuzrol, es lefedve pihentetjuk,
majd suru szovesu szitn, vagy szuroruhan keresztul leszurjuk, es a
zsirt is leszedjuk a tetejerol. Eloszor kanallal szedjuk le a zsirt,
azutan papirszalvetaval tavolitjuk el a meg rajta maradt zsiradekot.
A levesben parolt, kis kockakra vagott csemegepaprika-,apro
kockakra vagott fott hus- es csipkebetettel talaljuk.
Csipkebetet: 15 dkg finomlisztbol 1 db tojassa, csipetnyi soval, viz
hozzaadasa nelkul kemeny tesztat gyurunk. Meglisztezett deszkan
kesfokvastagsagura kinyujtjuk, es aprora-csipetkekre-szaggatjuk.
Forasban levo, enyhen sos vizben kefozzuk, ezutan leszurjuk,
leoblitjuk, lecsopogtetjuk, majd a leveshez adjuk.
Palacsinta
Hozzavalok(kb. 20db):35 dkg finomliszt, 3 db tojas, 4-5 dl tej, 10 dkg
serteszsir, 2 dkg kristalycukor, kaveskanalnyi szaritott reszelt
citromhej(Kotanyi), csipetnyi asztali so, 10 dkg olvasztott vaj.
A lisztet a tojassargajaval, a cukorral, a soval, az olvasztott vajjal
meg a tejjel kozepes surusegure es simara keverjuk. Hozzaadjuk a
kemeny habba vert tojasfeherjeket es a reszalt citromhejat.
Palacsintasutoben keves forro zsirban kb. kozepes merokanalnyi tesztat
szetfolyatunk majd mindket oldalat vilagosra sutjuk. Tolthetjuk
lekvarral, cukrozott kakaoval, dioval, makkal, turoval, illetve
kulonbozo pudinggal.
Jo etvagyat!
Agi
|
+ - | RE: *** telapofigura *** #1394 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
* Nem art tudni, hogy a telapofigura az nem csokoladebol
* van. Az ilyen figuras
* edessegek nem csokoladebol keszulnek, hanem
* bevonomasszabol, aminek nem
* ugyanaz az osszetetele, mint a csokoladenak
pusztan a tortenelmi huseg kedveert: egeszen a legutobbi nehany
evig ezt a bevonomasszabol keszult excrementumot el nem lehetett
volna adni, mert a telapo-, nyuszi-, meg az osszes masfele
figurak csokoladebol keszultek...
csak miota arudomping van es a vevo azt sem tudja, melyik
uzletben mit vegyen, lehet ezt a vackot rasozni az amugy nem
allandoan a 3x4 cm-s, 6os betonagysaggal teleirt cedulat bongeszo
vasarlora... :-((
lehet egyebkent valodi csokimikulast is kapni, csak nem
mindenhol, es horribilis aron
udv
PL:
|
+ - | Re: recepte? *** HIX KONYHA *** #1394 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Mika! Nezd meg weblapom: http://kifozde.try.hu
Istvan
|
+ - | Re:Savanyu tojas (nem leves) (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hali!
A savanyunyutojás-levest, latom sokan ismerik, de, ha eleg öreg a neni,
lehet, hogy savanyú tojásra gondolt, ami foetel, zsemlyegomboccal vagy
ilyesmivel.
Kb. 4 szemelyre: fel liter vizet, egy baberlevellel, 2-3 szem borssal,
borokaval, keshegynyi soval, kiskanal ecettel jol osszeforralok, takarekra
veszem, belebuggyantok 8 tojast (ovatosan beleutom, hogy egeszben maradjon),
csendesen fozom 5-6 percig. Hagymas-paprikas rantassal (egy kanal zsiron
uvegesre sutok egy kis fej reszelt vagy finomra vagott hagymat, ket kanál
lisztet vilagosra piritok benne, hozzateszek egy kaveskanal pirospaprikat,
hideg vizzel felengedem, a forrásban levo ételbe keverem, és összeforralom
vele), és végul hozzakeverek ket deci tejfolt.
Udv:
Edit (Gyor)
|
|