Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 933
Copyright (C) HIX
2001-08-16
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 grillezes (mind)  4 sor     (cikkei)
2 Re: pumkin pie (mind)  18 sor     (cikkei)
3 Re: *** Sutotok (mind)  109 sor     (cikkei)

+ - grillezes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kerlek benneteket, irjatok meg hogyan kell a grillezot begyujtani.Nekem
nagyon maceras es elmegy a kedvem az egesztol a fust miatt.A faszenre a
begyujto olajat hasznalom.
Koszonettel : Istvan
+ - Re: pumkin pie (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Szeretném megtudni az eredeti amerikai "PUMKIN PIE" receptjét. Ezt is a téli
> fajta sütötökböl  kell elkésziteni, leginkább karácsonyi édesség.(tudom-
> tudom, még távol vannak az ünnepek....)
> 
> Ui.:
> Martha számitok Rád!
> 
> 

Babikam, igen sajnalom, de en csak angolul, angol mercekkel tudok 
ilyesmit. Samuka vagy Juli biztosan ki fognak segiteni.

Fo, hogy ugy a tesztaja, mint a tolteleke pontos, jo recept legyen, mert
kulonben szalonnas a teszta vagy folyos lesz a pumpkin.  Eloszor
ilyenekkel traktaltak, s uta'ltam.  Viszont ha jo, akkor kituno!
Thanksgiving (halaadas napja) idejen fontos kelle'ke a nagy ebednek.

Martha
+ - Re: *** Sutotok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Vegh Antalne > 2001.08.14. 22:08:14 +1h-kor irta:

>Elnezest kerek, de visszajott a levelem, mert hosszunak talaltatott, igy ket r
eszletben kuldom el. 
> Szia Martha!
> 
> Valogass az alabbi receptekbol, ez itt mind ollozas.
> 
> Majonezes sutotok martas
> 
>    Hozzavalok: 50 dkg nem nagyon puhara sutott tok, 2 fej 
> voroshagyma, 2  db savanyu, aromas alma, 1 dl majonez, 2 dl tejfol, 1
> teaskanal 
> so, 1  mokkaskanal porcukor, 1 mokkaskanal paradicsompure
>   A majonezt simara keverjuk a tejfollel, megsozzuk, borsozzuk, 
>      belekeverjuk a paradicsompuret es a porcukrot. Az almakat 
> hejastol kockara vagva keverjuk bele a martasba.
>      A megtisztitott voroshagymat kockakra apritjuk, forrasban levo 
> vizbe  teve 3 percig fozzuk. Leszurjuk, beletesszuk a martasba.
>      A sult tokot felkockazzuk, ovatosan belekeverjuk a martasba.
>      Legalabb 3 orara behutjuk, piritott kenyerrel talaljuk.
> 
>      Sutotoktorta
> 
> a tesztahoz: 12 dkg finomliszt, 5 dkg fagyos vaj es 7 dkg fagyos margarin, 1
> ek. porcukor, csipetnyi so,
>                      3-4 ek. jeghideg viz
> 
> a toltelekhez: 1,5 kg sutotok, 5-10 dkg barnacukor, 2 dl tejszin, csipetnyi
> so, 1-1 keshegynyi orolt fahej,
>                       tort szegfuszeg, gyomberpor
> 
> a talalashoz: 2 dl tejszin, 1 ek. porcukor
> 
> A tesztahoz valokat gyorsan osszegyurjuk, es a hutoszekrenyben egy oraig
> pihentetjuk.
> Ezalatt a tokot kimagozzuk, alufoliaba csomagoljuk, es a forro sutobe tolva
> megsutjuk,
> de vigyazzunk, nehogy a szele megpiruljon!
> Ezutan kicsomagoljuk, meghamozzuk, es a husat langyosra hutve pepesitjuk:
> tisztan kb. egy kilo legyen.
> A legegyszerubb a tejszinnel es a cukorral turmixgepben simara verni. Orolt
> fahejjal, szegfuszeggel es
> gyomberporral izesitjuk.
> A tesztat akkora kerek lappa nyujtjuk, hogy kibelelhessunk vele egy pie-
> vagy tortaformat,
> de pereme is legyen, es a tokpuret belesimitva, a forro sutobe tolva
> megsutjuk.
> Hidegen, tejszinhabbal adjuk asztalra.
> 
> 
> Sutotoktorta mazsolas makkremmel
> Hozzavalok:
> 1 kg dercsipte sutotok
> 20 dkg daralt mak
> 10 dkg kristalycukor
> 5 dkg mazsola
> 2 db szep alma
> 1 db citrom es 1 db narancs reszelt heja
> 1/2 l tej
> keves tejszinhab
> nehany citromfulevel
> 
> A sutotokot hagyomanyos modon negyedeljuk, magjatol es belsejetol
> megtisztitjuk, majd kozepmeleg sutoben puhara sutjuk. Kozben tejes
> cukorszirupot keszitunk a mazsolaval, amiben a daralt makot puhara fozzuk,
> hozzaadva a narancs es a citrom reszelt hejat, valamint hozzareszelve a
> tisztitott almakat es apro kockakra vagott narancs husat. A sult tokok
> belsejet porcelan- vagy uvegtalra kikaparjuk, majd villaval pepesse torjuk,
> es a felet kis tortaformaba toltjuk. Retegezve rakenjuk a makkremet es
> tetejet a maradek sutotokpurevel zarjuk. Nehany orara 2-3 Celsius-fokos
> hutoszekrenyben jol lehutjuk, es utana szeletelve, tejszinhabrozsaval es
> citromfulevellel diszitve talaljuk. Meg finomabb, ha kore meggy- vagy egyeb
> pikans izu gyumolcsmartast kinalunk.
> 
> Toklekvar
> 
> Hozzavalok (1,5 literhez): 25 dkg szaritott sargabarack, 1,2 kg puha husu
> tok, 2 db vaniliarud belseje kikaparva, 0,5 liter narancsle, 1 db narancs
> finomra reszelt heja, 3 evokanal citromle, 0,5 kg kristalycukor.
> 
> A barackot negyedeljuk. A tokot meghamozzuk, kimagozzuk, hasabokra vagjuk.
> 75 dkg tokot lemerunk es 2 cm nagysagu kockakra vagjuk. A barackot, a
> tokkockakat, a vaniliabelet es a narancslevet osszekeverjuk, es fedo alatt
> 20 percig fozzuk, mig puha nem lesz. Utana pure allaguva keverjuk, majd a
> narancshejat es a citromlevet a cukorral egyutt hozzaadjuk. Fozes kozben
> keverjuk, mig forrni kezd. 3 perc utan azonnal vegyuk le a fozolaprol, es
> tegyuk uvegbe. Zarjuk le az uveget. Hidegen harom honapig elall.
> 
> Mustaros toksalata
> 
> Hozzavalok: 80 dkg kemeny husu tok, 7,5 dkg friss torma, 2 db birsalma, 5 dl
> feher borecet, 6,5 dl almabor, 20 dkg barna nadcukor, so, 7,5 dkg mazsola, 2
> evokanal szemes bors, 4-5 baberlevel, 4,5 dkg mustarmag.
> 
> A tokot vekonyan meghamozzuk, kimagozzuk, felezzuk (a fiatal, Hokkaido
> toknel a hejat is megehetjuk, mas fajtanal meg kell pucolnunk), a husat 4 cm
> nagysagu darabokra vagjuk. A tormat mossuk, hamozzuk, es nagyon vekony
> szeletekre vagjuk. A birsalmat pucoljuk, felezzuk, a magot kivagjuk, es az
> almat 2-3 cm vastag hasabokra vagjuk. Az ecetet, az almabort, a nadcukrot es
> a sot felforraljuk. A tormat es a tokot hozzaadjuk. Korulbelul 4 percig
> fozzuk, utana hozzaadjuk a birsalmat, es meg 2 percet foni hagyjuk, majd a
> mazsolat, a szemesborsot, a baberlevelet es a mustarmagot beletesszuk.
> Ovatosan uvegbe toltjuk, es 80 °C-os forro vizfurdoben dunsztoljuk. 20 perc
> eltelte utan legmentesen zarjuk le. 

Eva
-- 


AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS