Sziasztok !
Zita irta:
"A pitat illetoen: szerintem vmelyik torok bufeben (pl. a koruton is van
nehany) meg kellene kerdezni, hogy ok hogyan csinaljak. :-) Vagy gondolod,
hogy valahonnan keszen veszik??"
En nem tudom, hogy a torok bufesek mostanaban hol veszik, de en eveken at
egy, a Thokoly uton talalhato peksegben vettem. Azt hiszem a ceg neve is
PITA volt, direkt erre szakosodtak, volt normal es graham lisztbol keszult
pitajuk is. A bolt a Keleti PU-tol a Dozsa Gy. ut fele menet a bal oldalon
volt, kb. a tav ketharmadanal. Utoljara talan fel eve jartam naluk, csak
bizni tudok benne, hogy a hozzam hasonlo pitakedvelok eletben tartottak
oket (bar valoszinuleg a forgalmuk java reszet a nagybani vasarlok, cegek,
ettermek tettek ki...)
Remelem segitettem, es nem egy hiabavalo turara vettem ra az erdeklodoket
:-)))
Bandika
CCHBC DISCLAIMER:
This e-mail contains proprietary information some or all of which may be legall
y
privileged.
It is for the intended recipient only. If an addressing or transmission error
has misdirected this e-mail,
please notify the author by replying to this e-mail.
If you are not the intended recipient you must not use, disclose, distribute,
copy, or print this e-mail.
|
pedig azt remeltem hogy azt irjatok hogy: hagyd mar abba!
Rogton engedelmeskedtem volna :-)))))
Pita-kenyer (16 db)
az a lenyege hogy amikor a kenyer kel akkor egy ureges resz lesz benne
amit lehet tolteni
25 gr eleszto, 5 dl viz, 2 tk so, 1,2 - 1,3 dl buzaliszt vagy 3 dl graham +
1 liter buzaliszt
Az elesztot feloldani a langyos vizben, hozzaadni a sot, (graham)
buzalisztet, majdnem az egeszet, kicsit kell hagyni az ujradagsztashoz.
Addig kell dagasztani amig a teszta sima lesz es nem ragad.
Ruha alatt 1 orat keleszteni.
A sutot 275 fokra melegiteni
Lisztezett deszkan ujra dagasztani es 16 zsemlet csinalni belole.
Ezeket nyujtofaval laposra/gombolyure nyujtani, ca 1/2 (fe'l) cm vastagra.
Ezalatt egy zsirozatlan tepsit megforrositani a sutoben, a pitakat erre
a forro tepsire tenni es a forro sutoben 2-3 percig sutni.
Ryha alatt, racson hagyni kihulni.
Toltelek:
1/ finomra vagott (jeghegy)salata, tonhaldarabokkal, kockara vagott
paradicsom es uborka, kis tejfollel vagy majonezzel
2/ finomra vagott (jeghegy)salata frissen sult hamburgare vagy fasirttal
3/ hagyma-bab-kukorica salata
2-3 hagyma, 250 gr zoldbab, 1 kukorica konzerv (ca 350 gr), 3-4 fottkrumpli,
1 husos paprika, 2-3 paradicsom esetleg fekete olivak + zoldpetrezselyem
a hagymat karikara vagni, 2-3 percig sos vizben fozni
zoldbabot sos vizben megfozni
Ezeket leszurni
Kukoricakonservet leszurni, fottkrumplit, paprikat, paradicsomot kockara
vagni.
A hozzavalokat osszekeverni keves oregano+so+feketebors+
fokhagymaval izesitet tejfollel "megnedvesiteni"
Sajt- olivkenyer (15- 20 db)
50 grr eleszto, 5 dl langyos viz, 2 dl feketeoliva, 1,5 dl sulthagyma
(itt lehet kapni olyat amit a hamburgare-hoz adnak, vagyis bo olajban
fritozott), 1 gerezd fokhagyma, 2 dl reszelt (eros, vagy erett) sajt,
1 tk so, 13-14 dl buzaliszt
Az elesztot keves langyos vizben feloldani, hozzaadni a tobbi vizet.
Az olivat durvara osszevagni, a fokhagymat atnyomni + a sot, sajtot
hagymat belekeverrni, es a liszt legnagyobb reszet.
Simara kidolgozni es ruha alatt 30 percig keleszteni.
Lisztezett deszkan atgyurni es 15-20 zsemlet formalni.
Papirra tenni es 30 percig hagyni kelni.
Kozben a sutot 200 fokra melegiteni, a zsemleket vizzel megkenni es 8-10 percig
a sutoben, kozepen megsutni.
SUSHI (4 szem)
Sushi-rizs
4 dl japan rizzs (gombolyu), 4 dl viz, 2 ek sushio-no-ko (borecetpor)
A rizst hideg vizzel nehany percig obliteni, amikor a lefolyo viz tiszta
beaztatni a 4 dl vizbe fel orat.
Ezt felfozni es hagyni foni 1 percet, fedovel letakarni es alacsony
homersekleten 20 percig hagyni tovabb lassan foni/parolodni.
Az edenyt levenni a melegrol plattarol es hagyni allni a rizst fedo alatt
10-20 percig.
Belekverni a sushi-no-ko port, vizezett ruhaval letakarva nehany oran
keresztul frissen marad.
A fenti rizs, 3-4 nori-ark (szaritott, osszenyomott es piritott tengeri fu lapo
k)
washabi (zold torma krem - jo eros!!!)
Toltelek:
nyers tonhal, lazac, nagy u. n. tigrisrakok, de az a fontos hogy friss
legyen, ne fagyasztott, grillazott tengeri angolna, uborka, pacolt lazac,
friss gyomber
Tegyel egy nori-levelet a fenyes oldalaval lefele egy plastfoliara, ra
egy reteg rizst, a folia szelen vagy 2 cm-t szabadon hagyni.
Egy vekony reteg washabit rakenni es hal + ra/zoldseggel megtolteni.
Ovatosan de szorosan osszegongyolni, a nori-ark szelet keves vizzel
megkenni hogy osszeragadjon.
A plastfoliaban hidegre tenni, allhat egy ejszakat is a hutoben.
Masnap ca 2 cm-s darabokra ELES kessel felvagva lehet feladni
(nekem postan :-))))))
Egy foliadarabban egyfele toltelekes sushit kell csinalni!!
No, akkor szabi ide, szabi oda, megyek dolgozni :-((((((((((((((((((
joetvagyat
Agnes
A sushi felvagasahoz lehet itt venni u.n. sushi-kest, potom 580 SEK
(ca 28-30 x HUF)
|