Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1238
Copyright (C) HIX
2002-08-09
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 meleg vacsora (mind)  27 sor     (cikkei)
2 kakao (mind)  77 sor     (cikkei)
3 facan (mind)  13 sor     (cikkei)
4 recept keres (mind)  8 sor     (cikkei)
5 Molyok (mind)  7 sor     (cikkei)

+ - meleg vacsora (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Egeszsegugyi okokbol dietara fogtak (muszaj ledobnom legalabb 10kg-t), 
de meggyult a bajom a vacsoraval mint foetkezessel.
A gond hogy nekem MUSZAJ MELEGET ENNEM kulonben keptelen vagyok
jollakni es jon az ejszakai huto fosztogatas...
Sajnos a legtobb etrend amit kaptam mint ajanlottan betartando
foleg hideg kajakat ir.
Raadasul igazabol ez szamomra a foetkezes, mert rendesen ebedelni 
ritkan van alkalmam.

Szoval nagyon-nagyon-nagyon hallas lennek ha ki tudnatok segiteni 
par olyan recepttel mely megfelel az alabbi felteteleknek:
- dietas (!),
- melegen fogyasztando,
- laktato,
- egyszeruen (nem vagyok egy konyhatunder) max. fel ora alatt
  elkeszitheto.

Fontos lenne meg hogy egyszeru, olcso es barhol beszerezheto 
alapanyagbol keszuljon mert videken elek es nincs minden sarkon
egy bevasarlo csarnok.
Es nem igazan kedvelem a halat. Esetleg minimalis mennyisegben
nemi konzerv.

Elore is koszi mindenkinek!
Denes
+ - kakao (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A kenlap egetese szerintem tul drasztikus, mert ugyebar a spajz a lakas 
resze, es ha esetleg az elelmiszernek nem is artana, onkent nem nyomom 
tele a lakast kenoxidokkal.

Minden jot:

Zsu

> =======================================================
> Felado :  [Hungary]
> Temakor: kakao ( 6 sor )
> Idopont: Wed Aug  7 10:53:24 CEST 2002 KONYHA #1237
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sziasztok!

Remelem meg tudjatok nekem mondani, hogy hogyan kell igazan jo
kakaot kesziteni (igazibol, nem pedig instant).

ORsi

> =======================================================
> Felado :  [Hungary]
> Temakor: gesztenyepure kerdes + recept ( 43 sor )
> Idopont: Wed Aug  7 06:03:08 CEST 2002 KONYHA #1237
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sziasztok,

en probaltam a francia (meregdraga) konzerves 
gesztenyepuret, en nem tudom ti hogy csinaltok belole 
eheto, edes gesztenyepuret, de en feladtam. Iszonyu ize 
van, natur es hiaba adtam hozza cukrot, rumot, ugyanolyan 
borzalmas maradt. Utana nem is akartam egy darabig 
gesztenyepuret enni.. Ez feher dobozban volt, az elejen 
gesztenyek. 
Ha valaki megis talalt az USA-ban valahol ehetot, irja meg 
merre! 

Hogy legyen recept is: 

Rumos gyumolcskenyer

12,5 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
2 tojas
25 dkg liszt
1 vaniliascukor
rum
csipet so
2 csapott teaskanal sutopor
4 kanal tej
mazsola, szaritott gyumolcsok

(En nem csak szaritott gyumolcsot raktam bele, hanem 
lecsopogtetett befottet is)
A vajat elkeverjuk a cukorral, vanilias cukorral 
elkeverjuk, majd tovabb a tojasokkal, rummal, soval es 
liszttel (sutoport belekeverve), tejjel.
A tesztaba belekeverjuk a gyumolcsoket, kivajazott formaban 
sutjuk. 

A gyumolcsoket bele kell keverni, mert utolag raszorva nem 
sullyednek bele!
En ozgerincben sutottem, a tetejet lehet csokival bevonni. 
A recept eredetileg azt hiszem egy vaniliascukor zacskojan 
volt. 
Jo sutogetest! 
Jo minoségu, (sotet) kakaoporbol kb. 2 teaskanalnyit tegyel a csesze aljara, ko
zben tegy fel fel liter tejet forrni. A cseszeben a kakaot jol keverd el 3-4 ev
okanal kristalycukorral. Ha langyosodik a tej, akkor kis adagokban, azaz tobbsz
or keveset szedj ra a cseszeben levo cukros kakaora, kevergesd el, hogy felolva
djon, ne legyen csomos. Ha megtelet a csesze es felforrt a tej, akkor ontsd hoz
za a cseszeben levot a tejhez, kevergetve hagyd, hogy felforrjon, es kesz. 

A mexikoi recept szerint, ami  inkabb forro csoki, felolvasztott etcsokihoz kel
l tejet csorgatni, es azzal habosra keverni.
+ - facan (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Ket szep facankakas figyel a fagyasztomban. Tippeket, illetve elsosorban
recepteket kernek, hogy mit es hogyan erdemes eme nemes allatokbol
fozni. Mivel agglegenyeletet elek, ezert a suteshez - fozeshez konyitok
valamennyire, de a konyham felszerelese (extra fuszerek, stb) nem valami
magas. Lehetoleg gyors, es konnyen elkeszitheto, finom recepteket kerek
(ha ez nem lehetetlen)

Sziasztok: Robi

---
http://www.mailbox.hu - Mert levelezni kell...
+ - recept keres (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni. Keresem a Gyümölcsleves receptjét, de
németül. És további magyar ételek receptjét is szivesen fogadom persze
németül. Sajnos én nem tudok németül ezért fordulok hozzátok. Előre is
köszönöm a segitségeteket.

sziasztok   Ildi
+ - Molyok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Egy ismerosom a kovetkezot csinalta:

Mindent uvegekbe rakott. Utana, termeszetesen fedo nelkul, betette a
mikroba 2-3 percre.
Lezarta a tetejet es be a spajzba.

          Kriszta Szegedrol

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS