1. |
meteres kalacs (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
2. |
RE: Kenyersuteshez recept (mind) |
30 sor |
(cikkei) |
3. |
gesztenyepure keszitese (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
4. |
kenyersutes (mind) |
3 sor |
(cikkei) |
5. |
menta (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
|
+ - | meteres kalacs (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ki kerte, mert mar kitoroltem a levelet, de ugy latttam,
hogy nem nagyon kapott valaszt. Es ahogy emlekszem, mar meg is kellett,
hogy csinalja a ferjenek, de azert leirom, ahogy en ismerem:
Piskota tesztat kell sutni, de mielott a gerincformaba ontenenk, ketfele
kell valasztani. Az egyikhez kakaoport adunk, hogy barna legyen. Ezek utan
kisutjuk a ketfele tesztat. Valojaban az az igazi, ha 2 forma van és lehet
egyszerre sutni. Amikor megsult kiboritjuk, es felszeleteljuk 1 - 2 centis
szeletkre. A sutes kozben elkeszítunk egy adag puncspudingot. Lehet
eperpuding is, a lenyeg, hogy rozsaszin legyen. A szeleteket
osszeragasztjuk a pudinggal ugy, hogy egy barna utan egy vilagos szeletet
rakunk. Hutobe tesszuk, hogy kihuljon. Amikor kihult, csokiontettel
leontjuk es vegul a "nagy csel": rezsutosan szeleteljuk fel, ezaltal
haromszinu sutit kapunk.
Kicsit pepecselos, de megeri. Egyebkent fatorzsnek is hivjak.
Udv mindnekinek:
Dori
|
+ - | RE: Kenyersuteshez recept (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Kenyersutogephez lenne szuksegem mindenfele jol bevalt receptre
Kedves Evi!
Van egy jo kis webhely: az Index Konyhaasztal "Mindennapi kenyerünk" c.
topicja.
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=1001728&uq=624
Legalabb 6-700 hozzaszolas, rengeteg tanacs a kenyersutogepekhez, es meg
tobb recept, fortely, tapasztalatok, specialis malomipari boltok
nyitvatatartasa, stb. stb. ...
Kenyersuteshez linkek:
http://www.profeciak.hu/taplal3.htm
http://www.kenyersutes.hu/recept.php
Ezen kivul ajanlanam Neked a konkurrens :-) konyhalista egyik illusztris
tagjanak honlapjat:
http://web.axelero.hu/szepygab/
Ez utobbira az irta egy kedves listatarsunk, hogy >Ez feler egy
"KENYERDISSZERTACIOVAL"!< :-)))
sziasztok,
Zita
|
+ - | gesztenyepure keszitese (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Juliusban tema volt a gesztenyepure-keszites mikentje. Nos, egy
cukraszkonyvben eppen az iment talaltam meg.
GESZTENYEPURE
Gesztenyepure keszitesevel tobb nagyban termelo uzem foglalkozik, igy a
cukraszatok keszen vasaroljak. Kesziteset azonban a cukrasznak ismernie
kell.
A gesztenyet meg kell mosni, a viz tetejen uszo rossz, ferges szemeket el
kell tavolitani. Ezutan addig fozzuk vizben, amig a magbel meg nem puhult.
Tulfozni nem szabad, mert vizes es sotetbarna szinu lesz. Ha puha,
leszurjuk, es zuzogeppel, esetleg husdaraloval felapritjuk. Ezutan
passzirozzuk, igy nyerjuk a vilagos szinu, lisztes allagu natur puret.
Eroteljesebb passzirozasnal tobb apro szemcseju barna hejresz kerul a
purebe.
A natur purehez kilogrammonkent 30 dkg porcukrot es izesitesre vaniliat es
rumot adunk, majd dagasztogeppel - kisebb mennyiseget kezzel - osszegyurjuk.
Nagyon fontos, hogyha kihult, hutoszekrenyben (kamraban) taroljuk
felhasznalasig. A gesztenyepure hajlamos az erjedesre es a savanyodasra. Az
elobbi ellen benzoesavas natriummal, az utobbi ellen hutessel vedekeznek.
Gesztenyepure tejszinhabbal es mas gesztenyes keszitmenyek kozkedvelt oszi
idenytermekek, nem hianyozhatnak a cukraszati valasztekbol.
Udvozlettel:
Katalin
|
+ - | kenyersutes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Javaslom a www.kenyersutes.hu oldalt.
Zita is ajanlott tobb oldalt a TIPP #4419 szamaban.
Temerdek informacio van az interneten a kenyersutesrol.
|
+ - | menta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
A segitsegeteket szeretnem kerni.
Az anyukam nagyon szereti a mentat, ezert vettem neki ilyeneket : mint jelly es
mint sauce.
Kibontotta, megkostolta, de igy nem az igazi. Tudja valaki, hogy ezeket igazabo
l hogyan eszik/keszitik el ? ( eredetileg angol gyartmanyok )
Elore is koszi a seitseget.
Bari
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: line-208-150.dial.matav.net)
|
|