Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 897
Copyright (C) HIX
2001-07-08
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 olasz tesztak (mind)  17 sor     (cikkei)
2 Soban krumpli. (mind)  19 sor     (cikkei)
3 Re: Zsele (mind)  21 sor     (cikkei)
4 olasz tesztak (mind)  45 sor     (cikkei)

+ - olasz tesztak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Minyu irta:
>
> Ui: lehet, hogy rossz helyen kostoltam, de a pizzajuk sem izlett, a
> piritoshoz hasonlatos tesztaja miatt.
> Az emberek es taj, valamint a tenger persze mindenert karpotolt.

Ezzel nem vagy egyedul, en meg soha nem ettem jo pizzat
Olaszorszagban, de aferjem sem, pedig o nagyon sokszor jart ott.
Az igazi jo pizza az itt nalunk Grazban van:-))) De tenyleg.

Egyebkent az olasz ettermekrol az a velemenyem, hogy vannak koztuk jok
is, de nagyon-nagyon dragak, meg innen Ausztriabol nezve is.


Udv
Vica
Ui: A spagettiket viszont nagyon jol is tudjak csinalni.
+ - Soban krumpli. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Minyu irta:

>de bizony vagy harom napig meg a tenger szagatol is forgott a gyomrom.

Eloszor azt irtam volna, hogy masoknak ez meg felig a menyorszag. De
aztan eszembe jutott egy borzalmas bundazott tintahalkarika etel,
amihez egyszer "szerencsem" volt. Csak intenziv, avas olajat ereztem
mikozben ettem, meg egy napon keresztul.

Misi,
Mikor hivsz meg egy csulkos babra? :-)))))))

>En soban fott krumplit szoktam hozzaadni

Na ilyent meg nem proszaltam. Gondolom soban es hejaban sutottre
gondoltal. Ha nem, akkor kerlek reszletezd. Beindult a fantaziam a
gondolatara. Nagyon "krumpli" lehet.

Udv, Peter.
+ - Re: Zsele (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Rita kerdezte:

> hozzaadtam a joghurthoz. Mindent a recept szerint
> csinaltam, a zsele megis osszeallt csomoba, a joghurt meg
> ugyanolyan nyulos-folyos maradt. Mit rontottam el? ( a
> zsele meg meleg volt, amikor hozzaadtam a joghurthoz)

A forro zselet _sosem_ szabad atmenet nelkul beletenni a hideg masszaba,
mert azonnal megmerevedik, hisz a zsele a hidegen ezt kell tegye.
Ilyenkor eloszor a zselebe fokozatosan osszmennyisegtol fuggoen 1-2-3-4
EK hideg masszat/folyadekot keverunk, csak azutan ontjuk az egeszet a
tobbihez. Kicsit csodalkozom, hogy ez nem volt benne a receptben vagy a
csomagolason.

Es ha a joghurtra meg valami ratet is jar, akkor azt csak azutan tesszuk
ra, miutan a massza a hutoben megmerevedett.

Udv
Emilia, Stuttgart
+ - olasz tesztak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Minyu irta:
>A mult hetet sikerult Olaszorszagban, Kalabriaban eltoltenem.
Hu, de irigyellek. :-) 

>onnan hoztunk tortellini nevu
>tesztat, valamint egy masikat, aminek nem tudom a nevet, de az is egy
>toltott teszta, csak negyzet alaku.

Ez minden bizonnyal ravioli lesz. 

>A neve Panna da Cucina.

Magyarul fo"zo"tejszin. Szinte minden nagyobb boltban kaphato itthon is, 2
dl-es tetrapack dobozban. A "panna da montare" pedig a sutemenyekhez valo
tejszin, amit habba verunk. 

>A gond az, hogy ez csak az egyik adag tesztara elegendo.
>Mivel lehetne a masik adagot is igazan izletesse tenni?

Nem volt semmi egyeb izesitoszer hozza?  Sima tejszint ritkan szoktak az
olaszok ontetkent hasznalni, minimum beletesznek egy kis hagymat,
fokhagymat, es vmi izesebb sajtot + fuszereket (oregano, bazsalikom, zsalya
stb.) 

De a raviolit eheted paradicsomszosszal is: hagyma dinsztel, aprora vagott
paradicsom radob, 5-10 percig parol, keves zuzott fokhagyma + oregano,
bazsalikom bele - es mar kesz is. :-)) 

>lehet, hogy rossz helyen kostoltam, de a pizzajuk sem izlett, a
>piritoshoz hasonlatos tesztaja miatt.

Hat pedig Olaszorszagban ne varj mast. Mert _ez_ az igazi pizza. En meg
attol vagyok rosszul, hogy mi mindent kepesek _pizzanak_ hivni szerte a
vilagban...  Sokan lamentalnak, hogy "ez nem olyan, mint a Pizza Hut-ban".
Az olaszoknak meg attol a zsirban uszo izetol all fel a  szor a hatukon....
Egyebkent bizonyos tajakon naluk is csinalnak vastag tesztat, de az nem
pizza, hanem focaccia.
Valahol hallottam, hogy a pizzat az olaszok talaltak fel, de az amerikaiak
terjesztettek el a vilagon.... 

sziasztok,
Zita
(aki ha tehetne, az ev 365 napjan olasz kajat enne :-)) )

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS