1. |
olasz tesztak (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
2. |
Soban krumpli. (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: Zsele (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
4. |
olasz tesztak (mind) |
45 sor |
(cikkei) |
|
+ - | olasz tesztak (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Minyu irta:
>
> Ui: lehet, hogy rossz helyen kostoltam, de a pizzajuk sem izlett, a
> piritoshoz hasonlatos tesztaja miatt.
> Az emberek es taj, valamint a tenger persze mindenert karpotolt.
Ezzel nem vagy egyedul, en meg soha nem ettem jo pizzat
Olaszorszagban, de aferjem sem, pedig o nagyon sokszor jart ott.
Az igazi jo pizza az itt nalunk Grazban van:-))) De tenyleg.
Egyebkent az olasz ettermekrol az a velemenyem, hogy vannak koztuk jok
is, de nagyon-nagyon dragak, meg innen Ausztriabol nezve is.
Udv
Vica
Ui: A spagettiket viszont nagyon jol is tudjak csinalni.
|
+ - | Soban krumpli. (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Minyu irta:
>de bizony vagy harom napig meg a tenger szagatol is forgott a gyomrom.
Eloszor azt irtam volna, hogy masoknak ez meg felig a menyorszag. De
aztan eszembe jutott egy borzalmas bundazott tintahalkarika etel,
amihez egyszer "szerencsem" volt. Csak intenziv, avas olajat ereztem
mikozben ettem, meg egy napon keresztul.
Misi,
Mikor hivsz meg egy csulkos babra? :-)))))))
>En soban fott krumplit szoktam hozzaadni
Na ilyent meg nem proszaltam. Gondolom soban es hejaban sutottre
gondoltal. Ha nem, akkor kerlek reszletezd. Beindult a fantaziam a
gondolatara. Nagyon "krumpli" lehet.
Udv, Peter.
|
+ - | Re: Zsele (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Rita kerdezte:
> hozzaadtam a joghurthoz. Mindent a recept szerint
> csinaltam, a zsele megis osszeallt csomoba, a joghurt meg
> ugyanolyan nyulos-folyos maradt. Mit rontottam el? ( a
> zsele meg meleg volt, amikor hozzaadtam a joghurthoz)
A forro zselet _sosem_ szabad atmenet nelkul beletenni a hideg masszaba,
mert azonnal megmerevedik, hisz a zsele a hidegen ezt kell tegye.
Ilyenkor eloszor a zselebe fokozatosan osszmennyisegtol fuggoen 1-2-3-4
EK hideg masszat/folyadekot keverunk, csak azutan ontjuk az egeszet a
tobbihez. Kicsit csodalkozom, hogy ez nem volt benne a receptben vagy a
csomagolason.
Es ha a joghurtra meg valami ratet is jar, akkor azt csak azutan tesszuk
ra, miutan a massza a hutoben megmerevedett.
Udv
Emilia, Stuttgart
|
+ - | olasz tesztak (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Minyu irta:
>A mult hetet sikerult Olaszorszagban, Kalabriaban eltoltenem.
Hu, de irigyellek. :-)
>onnan hoztunk tortellini nevu
>tesztat, valamint egy masikat, aminek nem tudom a nevet, de az is egy
>toltott teszta, csak negyzet alaku.
Ez minden bizonnyal ravioli lesz.
>A neve Panna da Cucina.
Magyarul fo"zo"tejszin. Szinte minden nagyobb boltban kaphato itthon is, 2
dl-es tetrapack dobozban. A "panna da montare" pedig a sutemenyekhez valo
tejszin, amit habba verunk.
>A gond az, hogy ez csak az egyik adag tesztara elegendo.
>Mivel lehetne a masik adagot is igazan izletesse tenni?
Nem volt semmi egyeb izesitoszer hozza? Sima tejszint ritkan szoktak az
olaszok ontetkent hasznalni, minimum beletesznek egy kis hagymat,
fokhagymat, es vmi izesebb sajtot + fuszereket (oregano, bazsalikom, zsalya
stb.)
De a raviolit eheted paradicsomszosszal is: hagyma dinsztel, aprora vagott
paradicsom radob, 5-10 percig parol, keves zuzott fokhagyma + oregano,
bazsalikom bele - es mar kesz is. :-))
>lehet, hogy rossz helyen kostoltam, de a pizzajuk sem izlett, a
>piritoshoz hasonlatos tesztaja miatt.
Hat pedig Olaszorszagban ne varj mast. Mert _ez_ az igazi pizza. En meg
attol vagyok rosszul, hogy mi mindent kepesek _pizzanak_ hivni szerte a
vilagban... Sokan lamentalnak, hogy "ez nem olyan, mint a Pizza Hut-ban".
Az olaszoknak meg attol a zsirban uszo izetol all fel a szor a hatukon....
Egyebkent bizonyos tajakon naluk is csinalnak vastag tesztat, de az nem
pizza, hanem focaccia.
Valahol hallottam, hogy a pizzat az olaszok talaltak fel, de az amerikaiak
terjesztettek el a vilagon....
sziasztok,
Zita
(aki ha tehetne, az ev 365 napjan olasz kajat enne :-)) )
|
|