Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1071
Copyright (C) HIX
2002-01-28
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 recept (mind)  7 sor     (cikkei)
2 kurtoskalacs (mind)  79 sor     (cikkei)

+ - recept (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szervusztok!
Tudna valaki abban segiteni,hogy egy olyan süti receptet allitson
ossze,amelyben  a feherje aranya a szénhidrathoz kepest három egység a
négyhez 3/4.Figyelembe véve a teljes anyagszukségletet/liszt,cukor,tej,tojas
turo,sajt,gyümölcs stb./
Magan leveleket is szivesen fogadok.
Udv.Gyorgy
+ - kurtoskalacs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

This is a multi-part message in MIME format.

--Boundary_(ID_dosa+eUFofF7xemPp0FOUg)
Content-type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-transfer-encoding: quoted-printable

Kurtoskalacs

Egy kilogramm teszta hozzavaloi: 0,5 kg liszt, 4-5 dkg porcukor, 5 dkg =
vaj, 2db tojas, 3dkg eleszto, 3dl tej.A kesz teszta feluletere: 6-8 dkg =
cukor =E9s ugyanennyi diobel.Sut=E9s kozbeni nedvesiteshez 10 dkg =
cukorbol, 0,5 dl vizbol es 5dkg vajbol keszitunk kevereket. (A vizbe =
tesszuk a vajat es cukrot, es ugy felfozzuk).

A meleg tejjel erlelt kovasszal, porcukorral, egy egesz tojassal es a =
visszamaradt tejjel, liszttel, tesztat gyurunk. Erleles utan a tesztat =
fel cm vastagra nyujtjuk es ket cm szeles csikokra vagjuk. A csikokat a =
vajazott (esetleg zsirozott) kupos hengerre csavarjuk ugy, hogy =
szeleinel takarjak egymast. A teszta feluletet kenjuk meg elkevert =
tojasfeherjevel, majd kristalycukorban es vagdalt dioban henpergessuk =
meg.Az igy elkeszitett tesztat 10-20 pervig erleljuk. A beerett tesztat =
hengerrel egyutt tegyuk allvanyra es parazson (zart helyisegben esetleg =
infrasutoben vagy gazlang folott lassu forgatas kozben szep =
pirosasbarnara sutjuk.Kozben a nedvesitoanyaggal tobbszor locsoljuk meg. =
A tesztat meg melegen huzzuk le a hengerrol. Kihules utan szeleteljuk =
karikara, majd feluletet vanilias cukorral meghintve talaljuk.

=DCdv: Cili    


--Boundary_(ID_dosa+eUFofF7xemPp0FOUg)
Content-type: text/html; charset=iso-8859-2
Content-transfer-encoding: quoted-printable

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META content=3D"text/html; charset=3Diso-8859-2" =
http-equiv=3DContent-Type>
<META content=3D"MSHTML 5.00.2614.3500" name=3DGENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=3D#ffffff>
<DIV>
<P><FONT face=3DArial size=3D2>Kurtoskalacs</FONT></P>
<P><FONT face=3DArial size=3D2>Egy kilogramm teszta hozzavaloi: 0,5 kg =
liszt, 4-5=20
dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2db tojas, 3dkg eleszto, 3dl tej.A kesz teszta=20
feluletere: 6-8 dkg cukor =E9s ugyanennyi diobel.Sut=E9s kozbeni =
nedvesiteshez 10=20
dkg cukorbol, 0,5 dl vizbol es 5dkg vajbol keszitunk kevereket. (A vizbe =
tesszuk=20
a vajat es cukrot, es ugy felfozzuk).</FONT></P>
<P><FONT face=3DArial size=3D2>A meleg tejjel erlelt kovasszal, =
porcukorral, egy=20
egesz tojassal es a visszamaradt tejjel, liszttel, tesztat gyurunk. =
Erleles utan=20
a tesztat fel cm vastagra nyujtjuk es ket cm szeles csikokra vagjuk. A =
csikokat=20
a vajazott (esetleg zsirozott) kupos hengerre csavarjuk ugy, hogy =
szeleinel=20
takarjak egymast. A teszta feluletet kenjuk meg elkevert =
tojasfeherjevel, majd=20
kristalycukorban es vagdalt dioban henpergessuk meg.Az igy elkeszitett =
tesztat=20
10-20 pervig erleljuk. A beerett tesztat hengerrel egyutt tegyuk =
allvanyra es=20
parazson (zart helyisegben esetleg infrasutoben vagy gazlang folott =
lassu=20
forgatas kozben szep pirosasbarnara sutjuk.Kozben a nedvesitoanyaggal =
tobbszor=20
locsoljuk meg. A tesztat meg melegen huzzuk le a hengerrol. Kihules utan =

szeleteljuk karikara, majd feluletet vanilias cukorral meghintve=20
talaljuk.</FONT></P>
<P><FONT face=3DArial><FONT size=3D2>=DCdv: Cili    <A=20
href=3D"mailto:"</A></FONT></FON=
T></P></DIV></BODY></HTML>

--Boundary_(ID_dosa+eUFofF7xemPp0FOUg)--

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS