Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 543
Copyright (C) HIX
2000-05-16
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Akacital (mind)  20 sor     (cikkei)
2 lisztes kovaszos uborka (mind)  20 sor     (cikkei)
3 Hol az archivum? (mind)  10 sor     (cikkei)
4 Re: akac (mind)  15 sor     (cikkei)
5 Hianyzo szam (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - Akacital (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv Mindenkinek!

     (Szaritott) Akacviragbol (nemcsak frissbol) a bodzahoz
hasonloan eleg jo uditoitalt/"szorpot" lehet kesziteni.

     En a nyari napokon az alabbiak szerint jarok el:
Izles szerinti mennyisegu (egy-ket marek szaritott) akacviragot
forro vizzel (Kb.: 2 liter) leontok es allni hagyom. Amikor kiadta
az izet (kihult), akkor citromsavat/citrompotlot es cukrot adok
hozza, majd "jegbe" hutom (hutoszekreny), ahol nyari napokon
ket-harom napig is elall es kellemes, edes-savanykas-aromas
izevel udito hatasu ital.

Figyelmeztetes!

     Az akacvirag (a kamillahoz hasonloan) kis mennyisegben
gyogyhatasu, azonban rendszeres, nagy mennyisegben torteno
(tulzasba vitt) elvezete (tea/uditoital/szorp) egeszsegkarosito lehet!

                    Gombos Attila
+ - lisztes kovaszos uborka (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Hasonloan szoktam kesziteni a kovaszos uborkat, mint Misi, de talaltam egy
erdekes receptet a '99. juliusi fakanalban, nem kiprobalt recept, de azert
leirom.

Lisztes kovaszos uborka

Hozzavalok: 3 kg uborka, 4-4 evokanal liszt es so, par szal kapor.
Az uborkakat alaposan megmossuk, a vegeikbol keveset levagunk, es a hejukat
hosszanti iranyban bevagdossuk. Egy otliteres uveg aljara leszorjuk a
lisztet, a sot, es beleallitjuk az uvegbe az elokeszitett uborkakat. Nehany
szal kaprot teszunk koze es a tetejere. Felontjuk hideg vizzel es egy
kistanyerral letakarva, harom napra napos helyre allitjuk. Utana legmentesen
lekotjuk. A leve a liszttol kisse zavaros lesz, de az ize nagyon finom,
ropogos.

Udvozlettel:

- Judit
+ - Hol az archivum? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Nagy erdeklodessel olvasgattam hetek ota a lista archivumat, ahol az elso
400 szam fent volt
(http://www.tssoft.com/members/tibors/hix.nsf/srchHix?OpenForm). 2 napja
Host was not found-dal allandoan kidob. Hova tunt az archivum? Tibor?
Szomoru vagyok, meg csak a 230. szamnal tartottam!

Udv mindenkinek
Annamary
+ - Re: akac (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Nagy Gabor  irta:
>Most viragzik az akac. Lehet-e ebbol is valami u:ditoitalt csinalni, mint
>a bodzabol? Ha valaki tud, legyen szives maganba is kuldeni egy receptet,
>mert igy minimum egy napot nyerek az elkeszitesevel (mar van, ahol
>elviragzott, van, ahol meg bimbos).

Akacbol keszult italrol meg nem hallottam, de ugy tudom ki lehet sutni
palacsinta tesztaba martva.


-- 
Udvozlettel:
   KASI                          mailto:
+ - Hianyzo szam (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Mindenkinek koszonom, aki elkuldte a hianyzo Konyha szamot.

Ha lehet, mostmar ne kuldjetek tobbet! :)


-- 
Udvozlettel:
   KASI                          mailto:

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS