Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1903
Copyright (C) HIX
2004-12-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** HIX KONYHA *** #1901 (mind)  44 sor     (cikkei)
2 msg, búzaliszt intolerancia (mind)  20 sor     (cikkei)

+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1901 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves konyhasok!
Ugy gondoltam, nem szukseges valaszolnom a reagalasokra, de belatom, 
hogy keptelenseg ugy fogalmazni, hogy mindenki azt ertse ki belole, amit 
en szerettem volna, ezert egy-ket dolgot tisztaznom kell:
En ket dolgot akartam kiemelni hozzaszolasommal, a hungarikum-kerdest es 
a reklamozas dolgat.
A hungarikum attol az, ami, hogy sok-sok even at, valtozatlan formaban 
es recepttel csinaljak. Specialisan magyar izu, specialis megjelenesu, 
csak rank jellemzo az etel. Ha megvaltoztatom az izet, mar nem lehet 
hungarikumnak nevezni tobbe. Lehet az finom, lehet szep es kellemes 
illatu, de mar nem jungarikum. Ha jol sikerukt, es 50-100 evig igy 
terjed el es marad meg a koztudatban, uj hungarikumot alkottunk. DE NEM 
MOST!
A weblapomat en is reklamozom, de az az olvasoknak nem kerul semmibe, en 
mindent megmutatok, nem izelitot adok a munkambol, hogy aztan majd 
vegyek meg jo penzert. Sokan ismeroseim kozul folyamatosan piszkalnak, 
hogy miert nem probalok penzt csinalni belole. De en inkabb megmaradok 
"ingyenesnek", penzes dolgokhoz jobban kellene erteni, tobb munkat 
kellene befektetni stb. Ezert elvarom mindenkitol, ha penzt akar 
kivasalni belolem, hogy azt profi munkaval tegye, kulonben ne szamitson ram.
> Egy  nemzet  konyhaja  - akarcsak a nyelve - folyamatosan fejlodik. Az
> utobbi  200  evben  tapasztalhato  negativ iranyu fejlodes utan most -
> talan - valami igeretes dolgot is latunk.
Nem tartom igeretesnek megvaltoztatni reg bevalt izkompoziciokat egy 
adott etelben. Ha valaki ezt kedveli, ne nevezze a baberral savanyitott 
csirkepaprikast csirkepaprikasnak, adjon neki mas nevet, tartsuk meg a 
regi recepteket valtozatlanul. Oriasi rajongotabora van a regi 
eteleknek, veluk mi lenne, ha nem maradt volna fenn az a keves recept sem?

> A   weboldalad   latogatottsaganak   noveleset   ne  masok  munkajanak
> leszolasaval remeld elerni.
Ezt gondolom azert kaptam, mert nagyot akart rugni belem az illeto. 
Pedig en nem bantottam. Szomoru dolog ilyesmit feltetelezni, sajatos 
lehet mar a gondolatvilaga is...

> Kerdes: a toltottkaposzta toltelekeben a tojas nem
> kemenyiti meg a tolteleket? Eddig meg ezt nem
> hallottam/olvastam.
Ha a hust zsiron megdinszteljuk, a toltelek nem all ossze rendesen, a 
tojassal fogatjuk ossze.

Bocs a zavarasert
Istvan
http://www.kifozde.hu
+ - msg, búzaliszt intolerancia (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A hó végén külföldi ismerősöm látogat Mo.-ra, gond az hogy a hölgynek er&#
337;s nátrium glutamát (MSG) és búzaliszt intoleranciája (allergiája?) van, ugy
hogy előre félek az étkeztetésétől.  Fogunk otthon is főzicskéln
i, és szerencsére a húst hússal eszi, de el is szeretném vinni egy-két vendégl&
#337;be.  Ez ügyben lennének a következő kérdéseim:

1) Mennyire gyakori a magyar vendéglőkben a nátrium glutamát ízfokozó, ill
etve ezt tartalmazó fűszerkeverékek használata?

2) Általában tud-e hitelesen nyilatkozni az ételek MSG tartalmáról egy felszolg
áló, vagy a konyhafőnök?

3) Mely magyar levesek, öntetek azok, amelyek NEM tartalmaznak rántást, lisztet
?  Tudtok-e konkrét ételeket, vendéglőket ajánlani az ilyen kondició által
 súlytottak számára?

köszönöm,
józsi

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: fw.axelero.hu)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS