Kedves konyhasok!
Ugy gondoltam, nem szukseges valaszolnom a reagalasokra, de belatom,
hogy keptelenseg ugy fogalmazni, hogy mindenki azt ertse ki belole, amit
en szerettem volna, ezert egy-ket dolgot tisztaznom kell:
En ket dolgot akartam kiemelni hozzaszolasommal, a hungarikum-kerdest es
a reklamozas dolgat.
A hungarikum attol az, ami, hogy sok-sok even at, valtozatlan formaban
es recepttel csinaljak. Specialisan magyar izu, specialis megjelenesu,
csak rank jellemzo az etel. Ha megvaltoztatom az izet, mar nem lehet
hungarikumnak nevezni tobbe. Lehet az finom, lehet szep es kellemes
illatu, de mar nem jungarikum. Ha jol sikerukt, es 50-100 evig igy
terjed el es marad meg a koztudatban, uj hungarikumot alkottunk. DE NEM
MOST!
A weblapomat en is reklamozom, de az az olvasoknak nem kerul semmibe, en
mindent megmutatok, nem izelitot adok a munkambol, hogy aztan majd
vegyek meg jo penzert. Sokan ismeroseim kozul folyamatosan piszkalnak,
hogy miert nem probalok penzt csinalni belole. De en inkabb megmaradok
"ingyenesnek", penzes dolgokhoz jobban kellene erteni, tobb munkat
kellene befektetni stb. Ezert elvarom mindenkitol, ha penzt akar
kivasalni belolem, hogy azt profi munkaval tegye, kulonben ne szamitson ram.
> Egy nemzet konyhaja - akarcsak a nyelve - folyamatosan fejlodik. Az
> utobbi 200 evben tapasztalhato negativ iranyu fejlodes utan most -
> talan - valami igeretes dolgot is latunk.
Nem tartom igeretesnek megvaltoztatni reg bevalt izkompoziciokat egy
adott etelben. Ha valaki ezt kedveli, ne nevezze a baberral savanyitott
csirkepaprikast csirkepaprikasnak, adjon neki mas nevet, tartsuk meg a
regi recepteket valtozatlanul. Oriasi rajongotabora van a regi
eteleknek, veluk mi lenne, ha nem maradt volna fenn az a keves recept sem?
> A weboldalad latogatottsaganak noveleset ne masok munkajanak
> leszolasaval remeld elerni.
Ezt gondolom azert kaptam, mert nagyot akart rugni belem az illeto.
Pedig en nem bantottam. Szomoru dolog ilyesmit feltetelezni, sajatos
lehet mar a gondolatvilaga is...
> Kerdes: a toltottkaposzta toltelekeben a tojas nem
> kemenyiti meg a tolteleket? Eddig meg ezt nem
> hallottam/olvastam.
Ha a hust zsiron megdinszteljuk, a toltelek nem all ossze rendesen, a
tojassal fogatjuk ossze.
Bocs a zavarasert
Istvan
http://www.kifozde.hu
|
A hó végén külföldi ismerősöm látogat Mo.-ra, gond az hogy a hölgynek er
337;s nátrium glutamát (MSG) és búzaliszt intoleranciája (allergiája?) van, ugy
hogy előre félek az étkeztetésétől. Fogunk otthon is főzicskéln
i, és szerencsére a húst hússal eszi, de el is szeretném vinni egy-két vendégl&
#337;be. Ez ügyben lennének a következő kérdéseim:
1) Mennyire gyakori a magyar vendéglőkben a nátrium glutamát ízfokozó, ill
etve ezt tartalmazó fűszerkeverékek használata?
2) Általában tud-e hitelesen nyilatkozni az ételek MSG tartalmáról egy felszolg
áló, vagy a konyhafőnök?
3) Mely magyar levesek, öntetek azok, amelyek NEM tartalmaznak rántást, lisztet
? Tudtok-e konkrét ételeket, vendéglőket ajánlani az ilyen kondició által
súlytottak számára?
köszönöm,
józsi
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: fw.axelero.hu)
|