1. |
kemeny hab (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
2. |
tejszinhab (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
3. |
maradek sonkabol (mind) |
41 sor |
(cikkei) |
|
+ - | kemeny hab (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Zsoka irta:
>nem is szoktam alacsonyabb fokozatot hasznalni,
>es megis nagyon hamar kemeny habba verodik. (Nem ugy, mint a tejszin,
>amit csak habfixaloval sikerul habba varazsolni, azt sem mindig.)
Ugyan nem szorosan az eredeti kerdeshez kapcsolodik, de lehet, hogy ezen a
listan meg nem volt szo a _HULALA_-rol??? Ez tkp. novenyi "tejszin", nagyon
rovid ido alatt "kokemenyre" lehet felverni, es mindenfele habfixalo, vagy
zselatin hozzaadasa nelkul is napokig kemeny hab marad. En szinte mar csak
ilyet hasznalok pl. turotortaba, joghurtkremekbe stb. Nagyon kiados, es
olcsobb is, mint a normal tejszin. A profi cukraszok is szinte mar csak
ilyet hasznalnak.
sziasztok,
Zita
|
+ - | tejszinhab (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok
A zacskos habtejszinnek
(ami olyan zacskoban van mint a feltartos tej ) mi a titka?
Boven ki vartam a javasolt hutes idot es megsem tudok belole
rendes habot verni.
Meg egy kerdes:
A suti suteshez ki kell kenni a tepsi oldalat is vagy nem ?
Egyszer Horvat Rozi azt mondta nem kell, mert attol csuszik vissza a suti.
Hat nekem igy is ugy is lent marad.
Meg valami, hatha valakinek meg sporolok egy csomo kiserletezest a
PAROLT RIZST nem szabad fozni szigoruan le kell zarni a gazt alatta ha forr
es csak melegen kell tartani amig felszivja a vizet.
Evekig azt gondoltam ha fo gyorsabban kesz (ami igaz is csak nem lesz jo)
udv
Zsazsa
|
+ - | maradek sonkabol (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Elkeszitettem egy remek receptet a Mester Kukta aprilisi szamabol.
A maradek husveti sonkat el lehet igy hasznalni es aki az unnepek
utan dietazik ;), annak is kituno.
KARALABE-SONKA RAKKOTAS
Hozzavalok:
50 dkg karalabe
30 dkg fott sonka egeszben
10 dkg parmezan sajt
so, bors, szerecsendio
4 tojas
2,5 dl tej
2,5 dl tejfol
5 dkg vaj
vaj es zsemlemorzsa a formahoz (ami egy lapos, kerek sutoforma)
Elokeszites:
A karalabet megtisztitjuk, a fas reszeit kivagjuk, megmossuk, szarazra
itatjuk, majd fel cm vastag szeletekre vagjuk, forrasban levo sos
vizben par percig blansirozzuk, majd kivesszuk, lecsopogtetjuk es
hagyjuk kihulni. A sonkat szinten fel cm vastag szeletekre vagjuk.
Egy tuzallo format kivajazunk es beszorunk zsemlemorzsaval.
Elkeszites:
A sutot 200 fokra elomelegitjuk. A karalabe- es sonkaszeleteket
felvaltva a formaba retegezzuk ugy, hogy a felso sor karalabe legyen.
A tojast tejjel es tejfollel felverjuk, belekeverjuk a parmezan sajtot
es soval, borssal meg szerecsendioval fuszerezzuk, majd raontjuk a
retegesen lerakott sonkas karalabera.
A tetejere vajdarabokat teszunk, majd az elomelegitett sutoben kb.
40 perc alatt megsutjuk.
Italajanlatot is irnak hozza:
Ehhez igen jol illene a Polgar-pince szep Villanyi Olaszrizlinje
Jo etvagyat!
Gabi
|
|