Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 832
Copyright (C) HIX
2001-04-21
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 kemeny hab (mind)  19 sor     (cikkei)
2 tejszinhab (mind)  15 sor     (cikkei)
3 maradek sonkabol (mind)  41 sor     (cikkei)

+ - kemeny hab (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Zsoka irta:

>nem is szoktam alacsonyabb fokozatot hasznalni,
>es megis nagyon hamar kemeny habba verodik. (Nem ugy, mint a tejszin,
>amit csak habfixaloval sikerul habba varazsolni, azt sem mindig.)

Ugyan nem szorosan az eredeti kerdeshez kapcsolodik, de lehet, hogy ezen a
listan meg nem volt szo a _HULALA_-rol??? Ez tkp. novenyi "tejszin", nagyon
rovid ido alatt "kokemenyre" lehet felverni, es mindenfele habfixalo, vagy
zselatin hozzaadasa nelkul is napokig kemeny hab marad. En szinte mar csak
ilyet hasznalok pl. turotortaba, joghurtkremekbe stb. Nagyon kiados, es
olcsobb is, mint a normal tejszin. A profi cukraszok is szinte mar csak
ilyet hasznalnak. 


sziasztok,
Zita
+ - tejszinhab (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok
A zacskos habtejszinnek
(ami olyan zacskoban van mint a feltartos tej ) mi a titka?
Boven ki vartam a javasolt hutes idot es megsem tudok belole
 rendes habot verni.
Meg egy kerdes:
A suti suteshez ki kell kenni a tepsi oldalat is vagy nem ?
Egyszer Horvat Rozi azt mondta nem kell, mert attol csuszik vissza a suti.
Hat nekem igy is ugy is lent marad.
Meg valami, hatha valakinek meg sporolok egy csomo kiserletezest a
PAROLT RIZST nem szabad fozni szigoruan le kell zarni a gazt alatta ha forr
es csak melegen kell tartani amig felszivja a vizet.
Evekig azt gondoltam ha fo gyorsabban kesz (ami igaz is csak nem lesz jo)
udv
Zsazsa
+ - maradek sonkabol (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Elkeszitettem egy remek receptet a Mester Kukta aprilisi szamabol.
A maradek husveti sonkat el lehet igy hasznalni es aki az unnepek
utan dietazik ;), annak is kituno. 

KARALABE-SONKA RAKKOTAS

Hozzavalok:
50 dkg karalabe
30 dkg fott sonka egeszben
10 dkg parmezan sajt
so, bors, szerecsendio
4 tojas
2,5 dl tej
2,5 dl tejfol
5 dkg vaj
vaj es zsemlemorzsa a formahoz (ami egy lapos, kerek sutoforma)

Elokeszites:
A karalabet megtisztitjuk, a fas reszeit kivagjuk, megmossuk, szarazra
itatjuk, majd fel cm vastag szeletekre vagjuk, forrasban levo sos 
vizben par percig blansirozzuk, majd kivesszuk, lecsopogtetjuk es
hagyjuk kihulni. A sonkat szinten fel cm vastag szeletekre vagjuk.
Egy tuzallo format kivajazunk es beszorunk zsemlemorzsaval.

Elkeszites:
A sutot 200 fokra elomelegitjuk. A karalabe- es sonkaszeleteket 
felvaltva a formaba retegezzuk ugy, hogy a felso sor karalabe legyen. 
A tojast tejjel es tejfollel felverjuk, belekeverjuk a parmezan sajtot
es soval, borssal meg szerecsendioval fuszerezzuk, majd raontjuk a 
retegesen lerakott sonkas karalabera. 
A tetejere vajdarabokat teszunk, majd az elomelegitett sutoben kb.
40 perc alatt megsutjuk.

Italajanlatot is irnak hozza:
Ehhez igen jol illene a Polgar-pince szep Villanyi Olaszrizlinje

Jo etvagyat!

Gabi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS