Szia!
Tényleg jó dolog a kenyérsütőgép.
A kenyér alapja a finomliszt, a sikér, amitől szépen megemelkedik a kenyér
, az olaj, a száraz élesztő, a víz.Azt hiszem mindent leírtam. Ha érdekel
van egy jól bevált kenyér receptem.
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: server.lorinci.sulinet.hu)
|
Ebben a receptben a mertekegysegeket (nekem) konnyebb
hasznalni.
1/2 cup vaj
1 cup forro viz
1 cup liszt
1/4 kaveskanal so
4 egesz tojas
A vizet felforraljuk, majd belekeverjuk az olvado
vajat. Mikor forr beleszorjuk a liszt es so kevereket,
erosen kavarjuk mig elvalik a labos oldalatol. Kisse
kihutottem, majd egyenkent belekevertem a tojasokat
elektromos kezi keverovel. Addig kevertem, mig szep
sima masszat kaptam.
A sutot 350 F elomelegitjuk. Kiskanallal vagy nyomo
zsakkal kis halmocskakat rakunk a tepsibe es kb 35-40
percig sutjuk, mig szep vilagos barna lesz. A suto
ajtajat sutes kozben NEM szabad kinyitni.
En instant vanillia pudinggal toltottem meg, egy
reszet megtoltve le is fagyasztottam, remelem jo lesz.
Jo etvagyat!!
Bori
|
Szevasztok!
Az utóbbi hetekben diétára lettem fogva, kétszer egy hetes lugosítóra
volt szükségem, hasznos is volt, és "mellékterméke" hogy 21 nap alatt
5,5 kg-ot fogytam! :-)
Krumplit kellett ennem krumplival és zöldséggel. Nos vettem egy wokot,
és isteni wok-zöldségeket készítettem. Mutatóba egy, wokban készült kaja:
*/Piros tofu
wokban készült, kínai jellegű
/**Hozzávalók:*
egy személyre - egy vastag szelet nyers cékla, három darab kínaikel
levél ere, 5-7 dkg tofu, szójamártás, paprikabor (vagy chilimártás), só,
bors.
A céklaszeletet vékony csíkokra vágjuk, forró olajra dobom, két perc
sütés után hozzáadom a kínaikel ereket, tofut, sózom, borsozom,
hozzáadom a szójamártást, a paprikabort (persze ha nem szereted erősen,
lehet édespaprikakrémet használni, csak ne sokat). Forrón ettem, főtt
rizzsel (és pirított zöldséggel)
Az utóbbi két hétben legalább tíz új recept került az oldalamra.
Üdv:
István
www.szekelyistvan.hu/fozes.php
|