1. |
zeller (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
2. |
wok (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
3. |
Baklavas (mind) |
42 sor |
(cikkei) |
|
+ - | zeller (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Ez nem ilyen egyszeru. A zellernek eleg sok fajtaja van forgalomban,
> nalunk a gumos, mashol a szaras van elterjedve. Utobbinak a szara
> husos, osszesimulo, legalabb ujjnyi vastagra nevelt szarresze az a
> "zeller", amit salatanak fozelek nek, satobbinek felhasznalnak - nem
> sokban emlekeztet a gumos zeller szarara, levele re, aminek a
> felhasznalasa inkabb a petrezselyemzold alkalmazasaval analog. Allitol
> ag Nyugat-Europaban is a szaras az elterjedtebb, es itt-ott pesti
> piacokon is felbukkan.~~
En most a hetvegen foztem zellerkremlevest - itt, Angliaban, 'gumos'
zellerbol (celery). A szarast nem is lattam.
- Gergely
|
+ - | wok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
sziasztok
kellene egy wok. vajon honnan?
Mit freundlichem Gruß, Best Regards, Üdvözlettel
Szász Attila (RBHU/CBW)
______________________________________________________
Robert Bosch Kft.- H-1103 Budapest, Gyömrői út 120.
Tel: (+36-1) 4313-872, Fax: (+36-1) 4313-899
E-MAIL:
|
+ - | Baklavas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Ime a tartozasom Szasz Attilanak:
BAKLAVA
Hozzavalok
1/2 kilo mandulabel
1/2 kilo diobel
2 EK fahejpor
1 csesze cukor
1/2 kilo zsiros margarin
1 1/2 kilo reteslapok
sziruphoz:
1 1/2 kilo cukor
1 citrom
3 pohar viz
1. Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat.
2. Ledaraljuk a mandulabelet es a diobelet majd egy talban osszekeverjuk az
egy csesze cukorral es a fahejjal.
3. Felolvasztjuk a margarint.
4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul
22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy
lappal, megkenjuk, ra meg egy lapot, megkenjuk es ra a masszabol. Ezt addig
ismeteljuk amig elfogy a massza, legfelul a maradek lapok kerulnek, megkenve
mindegyik. Itt ugy szoktak hogy bemetszik sutes elott, behuzzak a darabokat.
5. Szep pirosra sutjuk.
Szirup
A hozzavalokat osszefozzuk egy labosban (cukor, citromle, viz). A forro
szirupot a mar langyosra hult baklavara ontjuk egyenletesen.
Udv
Agni
> ---------------------------------------------------------------------
http://www.netposta.net NetPosta, E-m@il ingyen!
|
|