Udv!
Vettunk egy Hauser markaju 2 keverolapatos kenyersutogepet. Mivel a jo kis tomo
r, teljeskiorlesu lisztbol keszult kenyeret szeretjuk, ezert ilyen receptekkel
kezdtunk kiserletezni. Direkt megfogadtam, hogy nem leszek turelmetlen, mert ir
tak sokan, hogy sokat kell probalkozni, mire eltalalja az ember a jo receptet.
Namost a gond, hogy mar a hetedik kenyernel tartunk, es kezdem kilatastalannak
erezni a helyzetet (vagy a gep rossz). Mar sokfelekepp kiprobaltuk, de az eredm
eny mindig ugyanaz: kivul csontkemenyre sul a heja (szinte csorbitja a kest ami
kor vagom fel), viszont belul lathatoan suletlen (es hol kicsit, hol jobban ele
szto szagu is). Mindent ugy csinalunk, ahogy kell. Mar a sutest is megprobaltuk
maximum idotartamra allitani, hatha jobban megsul, de az eredmeny ugyanaz, max
imum a heja meg kemenyebb lesz. Az alapanyagokat is jo sorrendben tesszuk bele,
ahogy itt (is) olvastam. Tobbfele liszttel probaltuk mar, minddel suletlen bel
ul.
Legutobb kiprobaltuk egy ismerosunk receptjet (hozott "mintat", az o kenyersze
lete tokeletes volt, normalis heju, nagyon izletes kivul-belul), ugyanugy csina
ltuk, ahogy o (raadasul neki egy joval olcsobb gepe van), az eredmeny szinten a
z lett, mint fent emlitettem.
Mit lehet meg szerintetek probalni rajta? En mar kezdem feladni.
Zu
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: gw-96-22.bekesnet.hu)
|
> Kikristalyosodott. Ez a jelenseg is termeszetesnek mondhato, bar a jobb
> minosegu mezek nem szoktak kikristalyosodni. A pontos okat nem tudom.
Igaza van Gabornak, fajtafuggo a dolog. A mez cukortartalmaval fugg ossze, van
amelyik eleve magasabb cukortartalmu, ezek hamarabb kristalyosodnak ki. Es valo
ban fugg attol is, hogy a mehesz mennyi cukorszirupot adott a meheknek.
> Mikroban (v. hagyomanyos modon) fel lehet melegiteni, akkor ujra folyos
> lesz.
A mikrorol nincsenek konkret informacioim, de a hagyomanyos melegitestol (gyk.:
forro vizben) nem lesz semmi baja. Technologiai okokbol (jobban folyik -> konn
yebb vele dolgozni) a gyarban is melegitik. Meg a mehesz is, a magaet.
> Nem tudom, az "ertekes" reszei ilyenkor mennyiben karosodnak...
Ezt konkretan en sem. Talan egy mehesz...
Remelem segitettem valamennyit.
|