Sziasztok!
Nagy Misi otletere irta Topy:
>Felado : [Hungary]
>>Mellekesen megjegyzem, hogy marcius 28.-an fog megjelenni a
>>***HIX KONYHA 500*** !
>>Van egy javaslatom ezzel kapcsolatban. Arra gondoltam, hogy ezen
>>a napon mindenki kozolhetne kedvenc etelenek leirasat.
>
>Az otlet tetszik!. De hogy fogok valasztani... ?
Azt hiszem a pillanatnyi ihlet alapjan kell dontened, mert annyi helyunk
nincs ;-). En is nagy gondban vagyok, mert sok kedvenc kajank van, kezdve az
egyszeruktol a komplikaltakig. Nem hiszem azonban, hogy eppen ezt ne tudnank
megoldani. :-)))
Zsoka
|
Kedves Konyhasok!
Egy konnyen elkeszitheto, de nagyon jo izu etel.
Bazsalikomos, sajtos metelt
30 dkg szelesmetelt, 2 dl tejfol, 4 ek parmezan sajt, dionyi vaj,
1 szal bazsalikom, 3 gerezd fokhagyma, so
A tesztat sos vizben (fogkemenyre) kifozom, majd leszurom. Vajjal
osszekeverem. Kozben a zuziott fokhagymat es a vagott bazslikomot
osszekeverem a tejfollel, es szukseg szerint soval. A forro tesztat tanyerra
adagolom es meglocsolom a fuszeres tejfollel, es megszorom parmezannal.
Jo etvagyat! Zsoka
|
No, megegyszer sziasztok!
Tegnap talaltam az alabbi recept leirasat, me'g nem probaltam ki, de
szerintem nem lehet elrontani. Semmi olyan nincs benne, amitol ne lenne jo.
:-))) A kozeljovoben fele adaggal megcsinalom.
Kulonleges gombasalata
80 dkg csiperkegomba, 1 dl feherbor, 1 kis fej voroshagyma, 0,5 dl olaj, 1
ek paradicsompure, 1 baberlevel, citrom, cukor, so, orolt bors, kakukkfu,
oregano
Az olajban megpiritjuk a felkockazott hagymat, ratesszuk a cikkekre vagott
gombat. Soval, borssal, kakukkfuvel, oreganoval, baberlevellel fuszerezve
felpuhara paroljuk. Utana raontjuk a paradicsompuret, keves cukorral,
citromlevel izesitjuk, es par perc alatt keszre fozzuk. Talalas elott jol
lehutjuk.
Zsoka
|