Kürtoskalács
Hozzávalók:
5 kg liszt,
Minden kg-hoz: 1 kávéskanál só, 1,5 evokanál cukor, 1 tojás, citrom reszelt
héja, tej
, CÖK (tej, 1 evokanál cukor, 2 dkg éleszto /kg) 2 kg liszthez 25 dkg vaj.
Ezt egész érdekesen dagasztják Úgy képzeld el, hogy a kezedbe fogsz egy
kötelet, és
mintha engednéd le a kútba, egyik kezedet átrakva a másik alatt "hajtod
elore". Így
tupírozod a tésztát. A tésztából rudat sodorsz, lazán feltekered a sütofára,
ahogy a
cukorban hentergeted, összeér a tészta. Megsütöd. Ha kész, ruhával bélelt
kosárba teszed
(Mikor lehúzod a fáról, belefújsz, hogy menjen ki a pára.)
Üdv.
Tímea
|