Keleti csemege
Hozzavalok: 1 csomag 6 lapos ostyalap, 25 dkg rama, 3 egesz tojas
felverve, 20 dkg cukor, 4 evokanal kakao, 15 dkg vagott dio, 30 dkg
daralt keksz, 2 csomag vagott zselescukor, 1 csomag mazsola, 1 rum
aroma vagy rum.
Az ostyalapokat kicsavart, nedves konyharuha koze rakjuk, igy
megpuhul, es hajlithato lesz. A ramat lassu tuzon felolvasztjuk, majd
a felsorolt sorrendben mindent hozzakeverunk, lezarjuk a gazt alatta.
Kivesszuk a lapokat a konyharuhabol es a masszat egyenletesen
elosztjuk rajta, a hat lapot egyenkent, kozepre teve a tolteleket.
Feltekerjuk, ugy hogy az ostya szele egymasra erjen. Talcara egymas
melle rakjuk a rudakat es a hutoben kifagyasztjuk, majd foliaba
csavarjuk
Hamis gesztenyes pite
40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojas sargaja, 1
sutopor, keves tej, 2 reszre osztjuk Toltelek: 1 kg attort krumpli, 15
dkg dio, 1 vanilias cukor, 20 dkg porcukor, 1 dl rum, es 3 tojas habja
Tetejere csokit teszunk.
Kulonleges csirke
1 kisebb (90 dkg-os) csirke, 1 fej voroshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2
dl kefir, 2 evokanal paradicsompure, 1 dl olaj, 1 evokanal vegeta, 1
kiskanal pirosaranykrem, so, orolt bors, majoranna Hagymat, fokhagymat
lereszeljuk, simara keverjuk az olajjal, kefirrel, paradicsompurevel.
Soval, borssal, keshegynyi majorannaval, vegetaval, pirosarannyal
izesitjuk, jol osszekeverjuk. Ebbe bele a feldarabolt csirket, lefedve
1 ejszakara hutobe, masnap tepsibe, ra a let, megsutjuk, 30 percig
folia alatt, utana nelkule.
Sos rud
60 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dkg eleszto, 2 dl tej, osszegyurjuk
(nem tevedes, hogy nincs benne tojas!) ha kell egy kis tejfolt teszunk
meg bele. Derelyevagoval, vagy kessel rudakat vagunk, melyeket
sajttal, komennyel, soval, szezammaggal, lenmaggal szorhatunk meg.
(gyorsan kesz, es kiados)
Cintia
mailto:
|