Ideje hogy ujra kozretegyem az alabbi receptet. Kivancsi lennek
hogy valaki megkiserelte-e mar:
Hozzavalok:
35 dg friss feher kenyermorzsa
35 dg liszt
1 teaskanal so
1 teaskanal daralt szerecsendio
1/2 " " gyomber
1/2 " " fahej
35 dg szaggatott faggyu (joetvagyat!)
22 dg kristalycukor
22 dg puha barna cukor
22 dg kevert cukrozott gyumolcs nagyon aprora vagva
(most egy kis bajban vagyok, ugyanis Angliaban haromfele mazsola
van a
nagysagatol es a szaritasatol fuggve. Igy a legegyszerubb hogy
egybevagom
mind a harmat, tehat:)
1 kilo, 12 dg mazsola
17 dg hamozott mandula aprora vagva
22 dg alma, hamozva es aprora vagva
1 citrom reszelt heja es leve
1 narancs reszelt heja es leve
4 evokanal konyak
3 nagy tojas felverve
kb 0.15 l tej
Az osszes szaraz hozzavalot egy nagy talban osszekeverjuk.
Osszekeverjuk a
citrom es narancslet a konyakkal es a tojassal es hozzaadjuk a
szaraz
hozzavalokhoz, annyi tejjel hogy eppen csak puhan essen le a
kanalrol.
Takarjuk be es tegyuk felre egy ejszakara.
3 labast felig vizzel toltunk es felforraljuk. Vajazzunk be 3
puddingformat
(egy u vagy v alaku edeny) 1/2 literest, 3/4 literest es 1
literest. Megint
keverunk egy nagyot rajta mielott a formakba ontenenk. Fedjuk be
a formakat
vajazott zsirpapirral es alufoliaval. Az erosen forrasban levo
vizen
gozoljuk: a 1/2 literest 5 ora hosszat, a 3/4 literest 7 ora
hosszat es a
literest 9 ora hosszat. Miutan a puddingok megfottek, vegyuk ki a
vizbol es
hagyjuk kihulni. Csereljuk ki rajta az alufoliat, de a zsirpapirt
hagyjuk.
Huvos helyen taroljuk.
A talalas napjan ujra kigozoljuk: a 1/2 literest 2 oraig, a 3/4
literest es
a literest 3 oraig. Tejszinnel, vanilliakremmel vagy rummal
kevert vajjal
talaljuk.
Juli
|