Sziasztok Konyhasok!
kerte a HIX.KONYHA #1825. szamaban:
Most ertem utol magam a forum olvasasaval, azota mar biztosan kaptal
recepteket, de azert
keresedre elkuldom Csavajda Laszlo altal kozolt , es az archivumomban
megtalalt "Bogres makos" receptjet, melybol szerintem mak-torta is
keszitheto esetleg vajkremmel, pudingporos-kremmel stb.stb. es
termeszetesen kerek tortaformaban is megsutheto.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ime, Csavajda Laszlo receptje:
Bogres makos:
Hozzavalok:
1 bogre liszt
2 csomag sutopor
1 keshegynyi orolt fahej
1 bogre daralt mak
1oo g vaj vagy margarin
1 bogre cukor
2 tojas
1 bogre tej
1oo g ribizli vagy malnalekvar
+1 kb 3 dl urtartalmu bogre
vanilias porcukor a szorashoz
1. Egy kozepes meretu kb. 25x35 cm-es tepsit kibelelunk
sutopapirral. A lisztet osszekeverjuk a sutoporral, a
fahejjal, 1 csipet soval es a makkal.
2. A vajat habosra keverjuk a cukorral. Egyenkent
beledolgozzuk a tojasokat, es a tejjel valtakozva
aprankent hozzaadjuk a liszt-mak kevereket.
A tepsibe ontjuk, a tetejet elsimitjuk, es 18o fokra
elomelegitett sutoben 4o percig sutjuk. (hustuproba)
3. A tesztat a tepsiben hagyjuk langyosra kihulni.
A sutopapir segitsegevel deszkara emeljuk.
Hosszaban kettevagjuk, az egyik teglalapot
megkenjuk a lekvarral, a masikat a tetejere
fektetjuk, kisse ra is nyomjuk, es legalabb 1 orat
pihentetjuk, hogy a teszta magaba szivhassa a
lekvart. Szeletekre vagy kockakra vagva a talra
rendezzuk. Tetejet megszorjuk vanilias
porcukorral vagy bevonhatjuk csokolademazzal.
(ollozas)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Udvozlettel:
Irene
--
HIXEditor 1.2beta1
|