> borsmártás receptjét de ezt a fellelhető szakácskönyvek valahogy titkolják
(vagy álnéven jelentetik meg :)
> Kérem, ha valaki tudja a receptet segítsen!
Hello!
Nem tudom, melyik borsmártásra gondolsz.
Ritkán sikerül kétszer ugyanazt az ízt kapni.
Ha igen, akkor valamilyen előre gyártott egyenmártás
lehet.
Íme itt egy amrikai borsos szósz:
1/2 pohár borecet, 3 db apróra vágott újhagyma, 1/3 pohár vörösbor,
2 pohár marhahúsleves, 2 evőkanál lisztezett vaj (ezt nevezik burre maié-nek
2 evőkanál vaj egy teáskanál liszt),
1/2 teáskanál durván őrölt feketebors.
Egy lábasban forrald fel a borecetet a borral és a finomra vágott hagymával
Addig főzd, míg a felére csökken a mennyiség.
Öntsd hozzá a marhahúslevest és kislángon főzd 15 percig.
Keverd el a vajat a liszttel krémesre, és kis adagokban add a mártáshoz.
Habverővel kevergesd, amíg be sűrűsödik. Tedd hozzá a bors felét.
Szűrd át szitán - ha nem találod elég egyenletesnek -, és keverd el benne
a bors másik felét. Forrósítsd össze és kész.
Van, ahol a borsos mártásba tesznek egy kávéskanál dijoni mustárt is.
De, úgy is készítik, hogy egy evőkanál olajon világosbarnára pirítanak egy
teáskanál lisztet, ebbe öntik a borecetet, bort, hagymát. A többi megegye-
zik a fenti recepttel.
Tarkaborssal is készítik több helyen.
Szelídíteni úgy szokták, hogy a kész borsos szószba tejszínhabot, vagy
főzőtejszínt kevernek, úgy 1 dl-nyit.
Válaszd ki, melyik változat volt a kedvenced.
Maria
|