Sziasztok!
Kb 20 évvel ezelött Evelley Ferenc kollegámtól hallottam egy receptet amit
néhányszor el is készítettem többek örömére. Ezt a kis előzetest csak azért
irom, nehogy ugy járjak mint a pogácsa receptek szerzőjével, aki kissé
sértödött hangu levelében nehezményezte hogy feltettem a honlapomra az
általa készítet recept gyüjteményt. Az alábbi recept szabadon terjeszthető.
Máz nélküli római tálat be kell áztatni.
Egy ponytot megtisztitani, fejét levágni a kopoltyuk mögött.
3 A tisztitott halat kivül belül meg sózni de nem tulzottan.
4 Néhény füstölt szalonna csikkal megtüzdelni.
5. A római tál ezalatt már eléggé megázott . Az alját befedni vékonyra
vágott füstölt
szalonnával Rátenni a halat, mellé pedig karikára vágott burgonyát,
paprikát, paradicsomot.ezekre is lehet szalonnát fektetni Kissé a
zöldféléket is meg kell sózni, majd az egészet tejföllel megöntözni.
6.fedelet rátéve irány a sütö. A sütési idöt sosem jegyeztem meg, egyszerüen
ha már jó illat áramlik a sütő felől megnéztem a krumplit ha ez puha akkor
kész az egész, de fedö nélkül még lehet néhány percig sütni, ez már izlés
kérdése
Jóétvágyat kívánok mindenkinek.
érdekes szórakoztató pps-eket filmeket találtam www.hurvinek.tar.hu
a honlapom www.btomi.tar.hu játékok utilitik receptek
Üdv Tamás
|