Kedves Zita,
> Ez igy igaz, szinte az osszes keleti (foleg az arab es indiai) konyhaban
> piritjak az illatos fuszereket. De azok - tudomasom szerint - nem porra
> orolt fuszer(keverek)ek, hanem meg darabosan piritjak le. Fogalmam
> sincs,
> mi lenne a finom porra orolt fuszerkeverekbol szaraz piritassal. Lehet,
> hogy kiprobalom. :-) De nem a legjobb serpenyomben.... :-))))
:-)) En se piritom szarazon hanem keves olajon. Darabosan, szarazon neha
mustarmagot vagy gorogszenat piritok es azutan megtorom, mar ha van kedvem
es idom ilyesmivel szorakozni :-)
> Egyebkent nem szoktam szentiraskent kezelni a recepteket. Sot.... :-) A
> curryt altalaban egyutt fozom az etellel, kb. ugy, mint a porkoltnel a
> pirospaprikat. Ha nem eleg karakteresre sikerul az etel, akkor meg a
> vegen teszek bele egy keveset.
Igen, soxor en is igy csinalom. De azt hiszem, mindenkeppen kell egy ideig
egyutt fojon/suljon hogy az izek jol elosztodjanak es kifejlodjenek.
Udv
Emilia, Stuttgart
|