Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1936
Copyright (C) HIX
2005-01-15
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: Curry (mind)  19 sor     (cikkei)

+ - re: Curry (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Nekem van par indiai recept, konyv es
>par "eredeti" honlaprol, es minden receptben a curryt az egyeb fuszerrel
>egyutt elsokent kell a serpenyoben megpiritani.

Kedves Emilia! 

Ez igy igaz, szinte az osszes keleti (foleg az arab es indiai) konyhaban
piritjak az illatos fuszereket. De azok - tudomasom szerint - nem porra
orolt fuszer(keverek)ek, hanem meg darabosan piritjak le. Fogalmam sincs,
mi lenne a finom porra orolt fuszerkeverekbol szaraz piritassal. Lehet,
hogy kiprobalom. :-) De nem a legjobb serpenyomben.... :-)))) 

Egyebkent nem szoktam szentiraskent kezelni a recepteket. Sot.... :-) A
curryt altalaban egyutt fozom az etellel, kb. ugy, mint a porkoltnel a
pirospaprikat. Ha nem eleg karakteresre sikerul az etel, akkor meg a vegen
teszek bele egy keveset. 

sziasztok,
Zita

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS