Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 403
Copyright (C) HIX
1999-12-18
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: porcukor propblema (mind)  12 sor     (cikkei)
2 Minestrone? (mind)  54 sor     (cikkei)
3 Re: *** tocsni...? *** #398 (mind)  30 sor     (cikkei)
4 Re:zsiroldo. (mind)  24 sor     (cikkei)
5 racsos suti receptet szeretnek kerni ... (mind)  7 sor     (cikkei)

+ - Re: porcukor propblema (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Patko Viktor  irta:
>Tudnatok-e segiteni abban, hogy mit lehet tenni a zacskojaban kove
>merevedett porcukorral ? A kalapalas-ledaralas mar kiprobaltatott, de nem
>valt be ?

Mivel daraltad?
Az elektromos kavedaraloval nekem eddig mindig sikerult.

KASI

+ - Minestrone? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Marcella Hazan elismert szakertoje az olasz konyhanak, nem csupan mint
szakacs, de ugy is mint etnografus,  kutatoja es tudoja az olasz
nepszokasoknak, tul a fozes tudomanyan is.

Egy egesz oldalt szentel a konyveben a Minestrone kulombozo variacioinak,
mondvan: (osszefoglalva) "a zoltseg leves nyoman majdnem olyan pontosan meg
allapithatod, hogy hol vagy Olaszorszagban mintha terkepet neznel" Delen a
paradicsom es a fokhagyma dominal, pastat is foznek bele, kozep
Olaszorszagban a bab ad extra "energiat" eszakon rizs, a Rivieran gazdag a
fuszerekben. Szakacsaval valogatja. A klassikus "Romagna" a kulombozo
szezonalis zoldfelekre alapul, suru, gazdag  sajatos "zoldeseg" izevel
ismerheto fel. Egyetlen zold fele sem felismerheto, az iz sajatos
kombinacioja az osszessegnek.

Nem szukseges a zoldsegeket elore elkesziteni, pucold, aprozd olyan
sorrendben es add a fozo edenyben ahogyan itt sorolva van. Ugyis minden
feleseget legalabb 3-4 percig kell dinsztelni, mielott a kovetkezot hozza
adod.

Ez a recept 6-8 szemelyre szolgal. Itt kell megjegyezni, hogy ellentetben
minden mas zoldseg levessel, ez felmelegitve, masnap minden tekintetben
elvezhetobb lesz. Javul.

1 ź deci oliva olaj
3 ek vaj
2 ˝ deci vekonyra szeletelt hagyma
2 ˝ deci apro kockara vagott sargarepa
2 ˝ deci zeller zold szara apro kockara vagva
˝ liter aprora vagott krumpli (gyengebbek kedveert: Burgonya.)
3 ˝ deci elore fozott feher bab
˝ liter kockara vagott zuccini
2 ˝ deci zold bab
ž liter vekony szeletel kelkaposzta
1 ˝ liter marhahus leves
A hejja egy fel kilos darab szaraz Parmai sajtnak (ha van, mellozheto)
2 deci konzerv paradicsom levevel egyutt
2 deci reszelt Parmai sajt.

Egy  eleg nagy fazekban dinszteld meg a hagymat az olaj/vaj-on mig uveges
nem lesz es a leirt sorrendben add hozza a zoldsegeket, mindegyiket
dinsztelve, idonkent keverve 3-4 percig. Utoljara a kelkaposztat, ezt egy
kicsit tovabb dinsztelve, majd a huslevest, paradicsomot es a sajt hejjat.
Keves sot, majd utolag izesited ha kell. A husleves mar ugy is sos. A Parmai
is sos.
 Alacson tuzon ippeghogy fojjon, fozd 3 ora hosszaig. Ha tul besurusodik,
adj hozza meg huslevest vagy vizet. Vedd ki a sajt hejjat 15 percel a keszre
fozes elott es add hozza az elofozott feher babot, vegul a reszelt sajtot de
elobb vedd le a tuzrol. Kesz.

Megeri a fardtsagot.
Vendegloben, egesz hetre elore foztuk. Kis sajtot reszelt a pincer a
tetejere az asztalnal.

***Visit my Homepage:http://stevenkas.homestead.com***
+ - Re: *** tocsni...? *** #398 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello!

Elnezest, hogy belebeszelek - en igy ismerem:

Tocsi (to`csi)

Elkeszites 
1. - tetszes szerinti mennyisegu krumplit meghamozunk es
lereszelunk (kezzel eleg faraszto) annyi lisztet adunk hozza,
hogy kb. palacsinta teszta surusegu legyen, plussz egy to-
jas (ha sok a massza akkor lehet tobb is) es so. (Szokjak i-
zesiteni pl.: borssal is.)
2. - palacsintasutoben kb. evokannalnyi mennyiseget (egy-
szerre kb. harom adagot lehetoleg zsirban eros tuzon kisu-
tunk (pirosra), (alacsony hofokon sutve nagyon teleszivja 
magat zsiradekkal). Olajban sutve mas az ize.
3. - fogyasztasa lehetoleg melegen. Van aki tejfollel (savanyu
tejszinnel) szereti - en nem, esetleg fokhagymaval dorgoli meg
a tetejet. 
4. - aki nem akar fustot a konyhaban (nem a HIX-re gondoltam:)),
az sutheti sutoben is egybe es a sules utan kockazza fel - sze-
rintem igy nem olyan jo.
5. - praktika: ha a lereszelt krumpli feketedik, szorjuk meg liszttel 
es a sutesre varo masszat idonkent keverjuk at. Javaslom az
Agria fajtaju krumplit - nem feketedik az ize is isteni.
6. - Jo etvagyat

udv.
   
>Az igazsag ketelu fegyver<
+ - Re:zsiroldo. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

 Az egyik HIX Konyhaban keresett valaki zsiroldot.
 Ma a lanyomnal voltam es ott lattam meg, azt a 
 zsiroldot, amit kerestek. Lemasolom a nevet es
 a gyartot, forgalmazot. 
 
 WELL DONE
 St Moritz
 Hideg zsiroldo

 Gyartja: WELL DONE LTD. Izrael

 Forgalmazza: WELL DONE LTD. Komarom

 Olyan muanyag flakonba van, mint az ablaktisztitok.
 A tetejen szorofejes, 750 ml-es kiszerelesut  700.- Ft.
 koruli aron  arusitjak(persze ezt boltja valogatja).
 Olyan helyeken kell keresni, ahol tisztitoszereket lehet
 kapni.
 Igy talan konnyebb lesz megtalalni, hogy a nevet tudjatok.

 
               Udv: Irene
+ - racsos suti receptet szeretnek kerni ... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok !  Tudna-e   nekem   valaki   küldeni   egy   rácsos süti  receptet  
?  Arra  gondoltam ami  lekvárral  
van  töltve  és  a  tetején  vékony   rácsokat   kell rakni  ...

Nagyon szépen köszönöm a kedves segítséget  !!!



AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS