1. |
csoben sutes (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
2. |
Fozelek rantas nelkul? (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
3. |
husgomboc (mind) |
24 sor |
(cikkei) |
4. |
Maj zoldseggel...+ Erdesz fele csirkecomb... (mind) |
34 sor |
(cikkei) |
5. |
lazanyja? (mind) |
2 sor |
(cikkei) |
6. |
Gombas maj es pizzateszta (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
|
+ - | csoben sutes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Konyhahoz kapcsolodo, de inkabb torteneti/tortenelmi kerdesem lenne. Tudja
valaki, hogy honnan ered a "csoben sutes" kifejezes? Mert ugye a
"technologianak" koze sincs semmilyen csohoz...
Koszi!
Topy
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
En azt olvastam, hogy a sulo objektumot alul-felul
sajtos szosz veszi korul, amitol olyan, mintha egy csoben sulne.
Udv: Afonya
|
+ - | Fozelek rantas nelkul? (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Lehet-e fozeleket rantas nelkul kesziteni?
Kerem irjatok meg nekem.
Koszonetel varom a valaszokat.
Egyeb irant TV-ben hallottam,de mire felfigyeltem mar husss vegelett.
Sziasztok:Gábor
E-mail:
tel.:+36/ 1 383-3513
|
+ - | husgomboc (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Gondoltam en is hogy megosztom veletek a sved husgombocreceptet:
40 dkg daralt/vagdalt marhahus, vagy fele/fele, ne legyen a hus zsiros
1 tk só
1 tojas
1 keshegynyi feher örölt bors (vagy fekete)
2 ek aprora vagott hagyma a fele olajban (de meg jobb ha kisutött bacon zsirjab
an) megfonnyasztva, de az olajat/zsirt ne tegyetek bele)
1 dl zsemlemorzsa
2 dl tej
a zsemlemorzsat összekeverni a tejjel es kb 10 percig allni hagyni hogy megdaga
djon. Belekeverni a fuszereket es utoljara a husit.
Nem szabad a hust erösen beledolgozni csak epp jol összekeverni.
Allni hagyni ca 10 percet, de lehet tovabb is, vagyis elöre elkesziteni es a hu
töben hagyni amig kisutöd, 1-2 orat is.
kb 3 cm atmeröju husgombocokat formalni, kis zsemlemorzsaban megforgatni hogy r
opogos legyen a kulseje, megforrositani az olajat egy serpenyöben (kb 2 cm maga
san) es nem tul gyorsan kisutni a gombocokat. En a kisuteshez el szoktam haszna
lni azt az olajat/baconzsirt is ami megmarad a hagyma utan.
Ha ilyet ettetek az Ikea-ban, akkor u.n. barna szosszal kaptatok, de jo paradic
somszosszal vagy bernais-szosszal is, de meg szosz nelkul is, kenyerre, szendvi
csnek, de szendvicshez kisebbekre kell sutni vagy felbevagni.
udv
Agnes
|
+ - | Maj zoldseggel...+ Erdesz fele csirkecomb... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok !
Hozzavalok:50 dkg sertes vagy csirkemaj,
15 dkg sargarepa,
10 dkg feherrepa,
10 dkg karalabe,
1 erős paprika,
1 voroshagyma,
4 ek. olaj,
so, orolt bors, tarkony.
Az osszes zoldseget vagjuk vekony csikokra, a feldarabolt
voroshagymaval egyutt piritsuk, beizesitve (etelizesito, cukor,
keves tarkony), majd paroljuk meg. Kulon edenyben a csikokra
szeletelt majat olajban piritsuk. Talalas elott a zoldseggel
keverjuk ossze, forrositsuk, majd ontsunk ra 1 kupica
vorosbort. Parolt rizzsel gazdagithatjuk. (ollozas)
> ----------------------------------------------------------------
Erdesz fele csirkecomb...
Hozzavalok:
1 kg csirkecomb
1,5 ek. sur. paradicsom
3 ek. liszt
2 husleveskocka
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl tejfol
so.
A combokat megsozzuk, lisztbe forgatjuk es olajban megpiritjuk.
A pecsenyelebe megpiritunk 3 ek. lisztet, hozzaadunk 1,5 ek. su-
ritett paradicsomot es felengedjuk kb. 7 dl huslevessel, amit
a leveskockabol keszitunk. Hozzaadunk meg 3-4 gerezd zuzott
fokhagymat is. A megpiritott combokat visszarakjuk a lebe,
felforraljuk es hozzaontunk 1 dl tejfolt.
Zsemlegomboccal talaljuk.
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
+ - | lazanyja? (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Gyerekek ki tudja, hogy kell lazanyjat csinalni?
Koszi, ha irtok Fabi
|
+ - | Gombas maj es pizzateszta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
egy recept:
Gombas maj
Hozzavalok (kb. 2 szemelyre): 30 dkg csirkemaj, 20 dkg gomba, egy fej
hagyma, so, bors, paprika, olaj, baberlevel
A hagymat aprora vagjuk es keves olajon megpiritjuk. Ezutan hozzaadjuk a
majat, megforgatjuk az olajban es keves vizzel felontjuk. Meghintjuk
paprikaval, soval, borssal, baberlevelet teszunk bele. Kb. 10 percig
paroljuk, majd hozzaadjuk a gombat es az egeszet addig fozzuk, mig a maj
es a gomba meg nem puhul. Pikansabb az ize, ha a szaftba ketchupot es egy
teaskanal cukrot teszunk.
Koretkent piritott burgonyat ajanlok.
egy keres:
Jo pizzateszta receptet varok Toletek. Mar tobbszor lattam ettermekben,
hogy a pizzateszta egeszen lagy, nem is nyujtjak, hanem belekenik a
tepsibe. Amit en ismerek, az nem ilyen es nem is mindig sikerul jol.
Irjatok!
Vici
|
|