Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 130
Copyright (C) HIX
1999-03-03
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 csoben sutes (mind)  13 sor     (cikkei)
2 Fozelek rantas nelkul? (mind)  12 sor     (cikkei)
3 husgomboc (mind)  24 sor     (cikkei)
4 Maj zoldseggel...+ Erdesz fele csirkecomb... (mind)  34 sor     (cikkei)
5 lazanyja? (mind)  2 sor     (cikkei)
6 Gombas maj es pizzateszta (mind)  26 sor     (cikkei)

+ - csoben sutes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Konyhahoz kapcsolodo, de inkabb torteneti/tortenelmi kerdesem lenne. Tudja
valaki, hogy honnan ered a "csoben sutes" kifejezes? Mert ugye a
"technologianak" koze sincs semmilyen csohoz...

Koszi!

Topy
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
En azt olvastam, hogy a sulo objektumot alul-felul
sajtos szosz veszi korul, amitol olyan, mintha egy csoben sulne.

Udv: Afonya
+ - Fozelek rantas nelkul? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Lehet-e fozeleket rantas nelkul kesziteni?
Kerem irjatok meg nekem.
Koszonetel varom a valaszokat.
Egyeb irant TV-ben hallottam,de mire felfigyeltem mar husss vegelett.


 Sziasztok:Gábor

E-mail:
tel.:+36/ 1 383-3513
+ - husgomboc (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Gondoltam en is hogy megosztom veletek a sved husgombocreceptet:

40 dkg daralt/vagdalt marhahus, vagy fele/fele, ne legyen a hus zsiros
1 tk só
1 tojas
1 keshegynyi feher örölt bors (vagy fekete)
2 ek aprora vagott hagyma a fele olajban (de meg jobb ha kisutött bacon zsirjab
an) megfonnyasztva, de az olajat/zsirt ne tegyetek bele)
1 dl zsemlemorzsa
2 dl tej
a zsemlemorzsat összekeverni a tejjel es kb 10 percig allni hagyni hogy megdaga
djon. Belekeverni a fuszereket es utoljara a husit.
Nem szabad a hust erösen beledolgozni csak epp jol összekeverni.
Allni hagyni ca 10 percet, de lehet tovabb is, vagyis elöre elkesziteni es a hu
töben hagyni amig kisutöd, 1-2 orat is.
kb 3 cm atmeröju husgombocokat formalni, kis zsemlemorzsaban megforgatni hogy r
opogos legyen a kulseje, megforrositani az olajat egy serpenyöben (kb 2 cm maga
san) es nem tul gyorsan kisutni a gombocokat. En a kisuteshez el szoktam haszna
lni azt az olajat/baconzsirt is ami megmarad a hagyma utan.
Ha ilyet ettetek az Ikea-ban, akkor u.n. barna szosszal kaptatok, de jo paradic
somszosszal vagy bernais-szosszal is, de meg szosz nelkul is, kenyerre, szendvi
csnek, de szendvicshez kisebbekre kell sutni vagy felbevagni.
udv
Agnes
+ - Maj zoldseggel...+ Erdesz fele csirkecomb... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szasztok !
Hozzavalok:50 dkg sertes vagy csirkemaj, 
15 dkg sargarepa, 
10 dkg feherrepa, 
10 dkg karalabe, 
1 erős paprika, 
1 voroshagyma, 
4 ek. olaj, 
so, orolt bors, tarkony.
Az osszes zoldseget vagjuk vekony csikokra, a feldarabolt
voroshagymaval egyutt piritsuk, beizesitve (etelizesito, cukor,
keves tarkony), majd paroljuk meg. Kulon edenyben a csikokra
szeletelt majat olajban piritsuk. Talalas elott a zoldseggel
keverjuk ossze, forrositsuk, majd ontsunk ra 1 kupica
vorosbort. Parolt rizzsel gazdagithatjuk. (ollozas)
> ----------------------------------------------------------------
Erdesz fele csirkecomb...
Hozzavalok:
1 kg csirkecomb
1,5 ek. sur. paradicsom
3 ek. liszt
2 husleveskocka
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl tejfol
so.
A combokat megsozzuk, lisztbe forgatjuk es olajban megpiritjuk.
A pecsenyelebe megpiritunk 3 ek. lisztet, hozzaadunk 1,5 ek. su-
ritett paradicsomot es felengedjuk kb. 7 dl huslevessel, amit
a leveskockabol keszitunk. Hozzaadunk meg 3-4 gerezd zuzott
fokhagymat is. A megpiritott combokat visszarakjuk a lebe,
felforraljuk es hozzaontunk 1 dl tejfolt.
Zsemlegomboccal talaljuk.
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - lazanyja? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Gyerekek ki tudja, hogy kell lazanyjat csinalni?
Koszi, ha irtok Fabi
+ - Gombas maj es pizzateszta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

egy recept:

Gombas maj

Hozzavalok (kb. 2 szemelyre): 30 dkg csirkemaj, 20 dkg gomba, egy fej
hagyma, so, bors, paprika, olaj, baberlevel

A hagymat aprora vagjuk es keves olajon megpiritjuk. Ezutan hozzaadjuk a
majat, megforgatjuk az olajban es keves vizzel felontjuk. Meghintjuk
paprikaval, soval, borssal, baberlevelet teszunk bele. Kb. 10 percig
paroljuk, majd hozzaadjuk a gombat es az egeszet addig fozzuk, mig a maj
es a gomba meg nem puhul. Pikansabb az ize, ha a szaftba ketchupot es egy
teaskanal cukrot teszunk. 

Koretkent piritott burgonyat ajanlok. 

egy keres: 
Jo pizzateszta receptet varok Toletek. Mar tobbszor lattam ettermekben,
hogy a pizzateszta egeszen lagy, nem is nyujtjak, hanem belekenik a
tepsibe. Amit en ismerek, az nem ilyen es nem is mindig sikerul jol. 
Irjatok!


Vici

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS