Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 43
Copyright (C) HIX
1998-11-29
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 S.O.S! (mind)  9 sor     (cikkei)
2 Sutemenyrecept + Gyros kerdes (mind)  23 sor     (cikkei)
3 halaszle (mind)  49 sor     (cikkei)

+ - S.O.S! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Nemregen kaptam egy Donuts sutot, csak recepteket nem adtak hozza. Akinek tehat
van kiprobalt es bevalt receptje, kerem tudassa velem. Elore is koszonom.

Sziasztok: Cindyke


__________________________________________________________
TopMail - Jetzt kostenlos anmelden - http://www.topmail.de
Suchen.de - Das E-Mail-Verzeichnis - http://www.suchen.de
+ - Sutemenyrecept + Gyros kerdes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Kozreadom a faradt nagyanyo csokikenyerenek receptjet, gyors, egyszeru,
finom:
25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 csomag vanilias cukor, 6 evokanal olaj,
2-3 evokanal kakao, 2,5 dl viz benne 1 kaveskanal ecet + 1 mokkas kanal
szodabikarbona
osszekeverjuk, kis tepsibe sutjuk lassu tuznel (hamar kesz es 2 hetig is
elall)
Gyros/kebab rajongok !
Tudja valaki, hogy lehet hazi korulmenyek (gaztuzhely, grillsuto,
remoska, mikrohullamu suto stb...) kozott gyrost/kebabot eloallitani ?

Hogyan keszitik el az ontetet (csiposet es nem csiposet) hozza ?

Karlsruheban ettem egy olyan kebabot, amit nem pitaba, hanem palacsinta
szeru es palacsinta modra kisutott tesztaba csomagoltak. Nem ismeritek
veletlenul a receptjet ?

Ha valaki meg a bahlava (talan jol irtam) elkeszitesenek a titkat is
ismeri, az igazan gorog (arab ?) tuzeket gyujtana a gyomromban.

Pal
+ - halaszle (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Germany] irta:

>Szerintem a halaszlebe "csak" 5 dolog kell: hal (apro es szeletnek
>valo), viz, so, hagyma, orolt pirospaprika.
>Felteszem az alaplenek valo halakat foni (csak a vizben!), lobogo vizben
>kb. fel orat fozom. Teljesen szetfoszlik, de ez a cel. Egy villaval a
>nagyobb csontokat kihalaszom (talan ezert halaszle...). Lassu tuzon
>fozom tovabb, beleteszem a paprikat, hagymat, sot. Meg kell varni amig
>osszeernek az izek. Akkor jo, amikor a halleben az apro haldarabok nem
>merulnek le egyszerre, hanem lebegnek benne. Mikor kesz, beleteszem a
>halszeleteket, ez 5 perc alatt megfo.
>Problemak, 5letek: sok hagymatol edes lesz a halle, az alaplebe 2-3 fele
>hal mindenkeppen kell (torpeharcsa, keszeg), szeletnek legjobb a ponty.
>Olaj (zsir) nem kell bele, mert a halban van annyi, ami majd kifo
>belole, es abban a paprika iz es illatanyagai kioldodnak. Paprikat es
>paradicsomot sem teszek bele, - azok jok lesznek a lecsoba. Ikrat a
>legelejen, haltejet kb. felidoben kell beletenni.

Halaszlet lehet fozni Tiszai, aldunai, balatoni es egyeb modokon.
A magyarosaknak ket lenyeges valtozata van. Az kuloniti el oket, hogy a
halaszlaben a hal, vagy a le a lenyeges. Szelsoseges eset az
aprohalelofozes, passzirozas, stb.
De en a klasszikus aldunai valtozat eltantoritatlan hive vagyok.
Csak abban kulonbozik a fent idezettol, hogy mindent egyszerre be kell
tenni a hideg vizbe, es eros tuzon fel oraig fozni, es kesz. A ponty igy
jobban szetfo, de nem az a lenyeg, hanem a le. Tobb hagymaval sem lesz
edes, suru kolloid jellegu leve van, olyan, mint a ver. A hagymat
hosszan fozve, a lenek edeskes faradt ize lesz, imho nem az igazi.
Gyorsan
fozve is csak kozvetlenul az elkeszitese utan kituno. Kesobb ohatatlanul
"elfarad". Masnapra nem jo eltenni. De frissen imho verhetetlen. [A
pirospaprika felet kell csak eloszor beletenni, a masik felet csak az
elkeszulte elotti percekben] Kulon sosvizben fott vastagabb u. n.
gyufatesztat egyesek tesznek a tanyerban hozza. Es frissen aprora vagott
hagymat is szoktak a kesz levesbe tenni, erre merik a let. A ponty melle
legjobb kiegeszito a karasz. Ha nem sozod el, akkor nem is lehet
elrontani. Persze itt is fontos a jo alapanyag, foleg a jo paprika. De a
legfontosabb, hogy friss, nyari hagymabol nem lehet jol elkesziteni,
csak oreg, regi makoi hagymabol.

Bogar Laszlo <Hungary>  irta:

>koleszterin karositasa: E320, 321.

E320at es E321et nagy tetelben vasarolnek.
A koleszterinszintem csokkentesere.
Vegre valami, ami art a koleszterinnek! 8-)))))

Udv, Peter.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS