Hatha erdekel vkit:
1., Vegy egy adag fustolt sonkat , fozd annyi oraig, ahany kilos;
2., edd meg.
3., a levebe tegyel tetszes szerinti babot( konzerv bab is jo)
(ha igazi babot teszel bele akkor aztelotte aztasd be egy nappal elobb)
sargarepat, feherrepat, petrezselymet
vizet (ez azert kell, hogy a somennyiseget belodd)
hagymat, esetleg foghagymat
meg meg amit akarsz
4., fozzed addig, amig kesznek nem talalod (pl konzervbabnal 40-50p)
5., csipetket is rakhatsz bele a vegen, utana meg fozni kell.
(csipetke=tojas+so+liszt+viz, kello surusegure gyurva)
6., Adj hozza egy adag rantast (ez allitolag nem muszaj)
7., fogyaszd egeszseggel!
az 1. es 2. lepesek elhagyhatok egyszerre, ekkor a 3., lepes /levebe/vizbe/
modon ertendo.
a 2. lepes magaban is elhagyhato, de nem erdemes kihagyni;-)
iiletve belertheto a 7-esbe
ui: en otthon tejfollel, ecettel, hagymaval szoktam enni,
de itt mivel natural yoghurt = tejfol + ecet, ezert
natural yoghurttal es hagymaval ettem
ui: Remes tortenet a bablevesrol:
1990 nyara, Raba viziura;
a babot nem aztattuk be a fozes elott, ezert az egesz
4 oran att fott. Mivel a tarsasag nagyon ehes volt, ezert kozben
a bab folott a vizben ket adag (lopott) kukorica is megfott.
Kepzelhetitek az eredmenyt.....
Fontos: Ne feledd,a fozes is logikus, barmennyire is kaotikusnak tunik
(Bar, CsZ, a kaosz is tiszta logika)
Nehany torveny:
A somegmaradas toorvenye: A so nem vesz el, es nem is alakul at.
A labasbol a viz kulso beavatkozas nelkul monoton fogy.
Tehat, soha ne kovesd szo szerint egy szakacskonyv receptjet,
hanem
1., GONDOLKODJ
2., TAPASZTALJ
3., GOTO 1
ahogy azt minden egyeb dologban teszed.
udv.
Akos
|
Gimnaziumi orosztanar nenink, amikor osszzagyvaltuk a ragozast, mindig
azt mondta: ez lecso edes fiam, kezdd elolrol. Ami azt is mutatja, hogy a
lecsoba valoban barmit bele lehet tenni. Nagyon elveztem Pataki Istvan
otleteit, azt hiszem "lefozte" a holgyeket a lecso temaban.
Egy kerdesem is lenne: egy kedves horgasz ismeros pisztranggal lepett meg.
Hogyan keszitsem el? Kosz es udv, Eva
|