> Felado : [Hungary]
> Temakor: paprikas etelek
Kedves Peter!
Koszonom a felhomalyositast, de semmi ujat nem irtal miutan
a felmenoim alfoldiek ill hortobagyiak.
A gulyasleves megis komenymagosan terjedt el a hetkoznapi
halandok koreben, sot a bors sem rontja el es en is inkabb igy
szeretem, mert finom. Probald ki egyszer ezt is!!!
>Ennek tisztan marha izunek kell lenni.
A marhalabszarbol keszult etelnek biztos is ez nem kepezi vita
targyat. Nagyon finom bogracsban elkeszitve es a vegen a
megfelelo mennyisegu hosszaba vagott krumplit is belefozve.
>Zoldseg, nokedli, csirke, bab? Brrrrr.
Vannak szerencsere kevesbe konzervativak is itt a Konyhan.
>>Az igazi gulyas persze mindig bogracsban keszul es
>>azt az izt tuzhelyeken nem lehet utanozni igazan.
>Kuktabol nekem sokkal jobban izlik.
Innentol nem hiszek neked, meg paprikas krumpliban sem.
>Altalaban nagy az osszevisszasag a magyaros paprikas etelek
>tekinteteben. Pl. legtobben ugy tudjak, hogy a porkolt es a paprikas
>abban kulonbozik, hogy a paprikasban tejfol is van.
Ez igy igaz es valoban kell a paprikasokba tejfol, mert attol azok. Mi
koze ennek a gulyasleveshez?
>Es a gulyas az higitott porkolt.
????????? Ettel te mar finom gulyaslevest valaha?
>Pedig szamomra nagyon "fura", hogy ugyanaz az etel mas nevet kap
>egyetlen kanal tejfoltol.
A gulyasleves nem es abba elo ember nem tesz tejfolt!!! Hidd el nekem!
Kerdezz meg nyugodtan barkit a konyhasok kozul! Ilyen szarvashibat
meg a regen kulfoldon elo magyarok sem kovetnek el, mert min a
nagymamajuk levesere meg emlekeznek es abban tejfol egyaltalan
nem szerepelt. A fuszerezes meg izles kerdese, de komenymag az
kell bele az iz miatt. A galuska tajegysegenkenti szokas, elmaradhat.
Slambucot es lebbencslevest is fozhetek neked, de abszolut csak
bogracsban es nem kuktaban ill az utobbi sima fazekban is finom.
A csirket valoban tejfolos, paprikaskent keszitik el a legtobben, de
ha eppen elfelejtunk tejfolt venni ettol meg finom lehet csak ugy is.
/Mar nem is merem ugy irni, hogy porkoltkent./
>De egy biztos. A higitott porkolt, az higitott porkolt, meg ha krumplit
>is tesznek bele.
Egeszen biztos vagy benne? Gulyasleveskent is?
>Az igazi gulyasnak egeszen mas [jobb] ize van. Probaljatok ki egyszer.
Rogton, ahogy egy ilyet kuldesz. Ne gyere megegyszer a marhalabszarral,
mert ezt mar ismerem es ez nem gulyasleves a szo hetkoznapi es a
legtobbunk altal ismert ertelmeben. Mast kernek, ha lehet.
Udv: Edit
|