Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 94
Copyright (C) HIX
1999-01-24
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Ke're's a TIPP-bo"l (mind)  16 sor     (cikkei)
2 Eloetel (mind)  80 sor     (cikkei)

+ - Ke're's a TIPP-bo"l (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Az alabbi jelent meg a TIPP-ben.  Ha kedvetek/idotok van, valaszoljatok
ra.

Martha
**************
 [Hungary]
> Temakor: Fondue ( 6 sor )
> Idopont: Fri Jan 22 12:51:15 EST 1999 TIPP #3089
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Udv mindenkinek,

a fenti etel elkeszitesenek modja/receptje erdekelne. Ha tud valaki
hasznalhato infot, akkor legyen szives es dobjon meg egy levellel.

Szabo Gabor
+ - Eloetel (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!
Eddig csak kertem a recepteket,most szeretnek kozzetenni =

nehanyat.

Eloetelek,reggelik.

Sajtos korte
Hozzavalok ket szemelyre:
2 kozepes nagysagu korte
5 dkg trappista
5 dkg =F3vari sajt
keves torott bors =

szerecsendio

A sajtot apro kockakra vagjuk,torott borssal es =

szerecsendioval izesitjuk.A megmosott,megtorolgetett kortet =

hosszaban kettevagjuk.Kiemeljuk a maghazat,es kivagjuk meg =

a gyumolcshus kb.felet(0.5-1 cm falvastagsag maradjon).A =

kivagott gyumolcshust apro kockakra vagjuk,majd a sajthoz =

keverjuk.Visszatoltjuk a kortekbe,majd tuzallo talba =

rendezzuk.Forro sutoben kb.6 percig sutjuk.
Hidegen is talalhato.


Zoldsegmartogatos(chips,mogyoro es egyeb ragcsak helyett-
valamivel egeszsegesebb)

Hozzavalok:
10-10 dkg a kovetkezo friss,nyers zoldsegekbol:
sargarepa
cekla =

kigyouborka
brokkoli
karfiol
paprika
paradicsom
halvanyito zeller

A martashoz:
4 dl kefir
so
bors
fokhagyma =

hagyma
kigyouborka
citromle
petrezselyemzold

A zoldsegeket alaposan megmossuk es jol =

lecsepegtetjuk.Izlesesen talra rendezzuk az egyforma =

hasabokra =

vagott sargarepat,ceklat,kigyouborkat,paprikat,a rozsaira =

szedett brokkolit es karfiolt,valamint a cikkekre vagott =

paradicsomot.
A kefirt soval,borssal,citromlevel izesitjuk es =

belekeverjuk a finomra vagott =

fokhagymat,hagymat,kigyouborkat es petrezselyemzoldet.A =

zoldsegdarabokat a szoszba martva fogyasztjuk.
Termeszetesen mas zoldsegeket is hasznalhatunk es a martas =

is szabadon(izles szerint)varialhato.
Atis=

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS