Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 86
Copyright (C) HIX
1999-01-16
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 RE: vadas (mind)  47 sor     (cikkei)

+ - RE: vadas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Eppen a masik konyha listara irtam a vadasrol, ugyhogy csak szepen
idemasolom ... :-))))

Nahat, eppen most vasarnap csinaltam vadast, a csalad nagy oromere:
mindenki imadja... na persze zsemlegomboccal...

Veszek nehany szep tiszta marhaszeletet,  kb egy ujjnyi vastagot, tenyernyi
nagysagut. A husszeleteket serpenyoben , olajon,  mindket oldalon hirtelen
megpirirom. Kiveszem tanyerba a szeleteket es ugyanabba serpenyobe -esetleg
tovabbi olaj hozaadasaval- beleteszem a zoldsegeket, eleg darabosra felvagva:
hagyma, sargarepa, petrezselyemgyoker, zellergumo. Ezeket is lepiritom, majd
felontom forro vizzel es fuszerezem: so bors, kakukfu, keves citromhej, aki
szereti:
egy baberlevel. Visszahelyezem a husokat es kiegeszitem a folyadekot, hogy
eppen ellepje. Fedo alatt, nagyon lassan fozom 2-3 oraig, illetve addig amig a 
hus mar fakanallal is vaghato (idonkint utana kell potolni a vizet, mindig
lobogva
forro vizzel). Ekkor ujra kiszedem a husszeleteket es  a levet a zoldsegekkel
turmixgepbe toltom es a leggyorsabb fokozaton teljesen simara dolgozom.
Visszaontom a serpenyobe (vagy labosba...) es 1-2 dl, 1 lapos evokanal liszttel

elkevert  tejfollel behabarom ( en kukoricakemenyitot hasznalok liszt helyett,
abbol
1 kavesknal is eleg). Ha keves, vagy tul suru - vizet bele (vagy kis
feherbort), 
ha tul hig, egy ujabb habaras - ne felejtsuk a habarasnal a
homersekletkiegyenlito 
ide-oda muveletet!
Ezutan beallitom a vegso izt: so, citromle/ecet, keves cukor, esetleg kis
mustar.
Visszahelyezem a hust, hagyom meg pofogni egy negyedorat (platnin, hogy le ne
egjen) es a labosbol frissen talalom.

2-3 zsemlet -en francia botkenyeret (baguette) hasznalok - kis kockakra vagsz
(masnapos legyen, mert a friss morzsalodik) es keves olajon, kis soval
allandoan
kevergetve megpiritod. Hagyod kihulni.
400g liszt + 3 egesz tojas + so + viz, ha kell,  a galuskatesztanal kicsit
kemenyebb,
de a kenyertesztanal lagyabb tesztat keversz. Beleforgatod a zsemlekockakat.
Lobogva forro sos -es kicsit olajos- vizbe a vizbe martott leveskanallal
gombocokat
szaggatsz. Jo 10 percig kell fozni, hogy belul is atfojon. Kiszeded,
lecsopogteted
es egy labosba keves forro olajra szeded es megforgatod.

Samuka

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS