/usr/mail/kerekesp.lock: File exists
mail: /usr/mail/kerekesp.lock not creatable after 10 tries
550 ... Can't create output
Visszapattant, ezert kozhirre tetetik, hogy
--
Van egy szoljanka receptem, amit gyakorolni szoktam, es ez hasonlit a
legjobban a Moszkvaban megszokotthoz. Az eredeti az egy ormeny etel es
a belevalok alapjan, valahonnan Kozelkeletrol/Mediterraneumbol szarmazhat.
azonkivul van hiteles oroszkulturtorteneti szakcskonyvam, amiben van
egy autentikus recept, de az nem az, amit szoljanka neven a kocsmakban
adnak.
Itt az enyem (orosz baratnoktol adaptalva)
*****
Kell hozza:
(8 szemelyre, megeri sokat csinalni, egy kosszal elmegy es melegitheto)
kb 10 dkg angolszalonna/bacon
egy fej hagyma
4 virsli
1 vizesuborka
20 szem olajbogyo (legjobb a fekete, de a zold is megteszi, ha nem toltott)
egy pupozott kiskanal kapribogyo
2 l husleves/csontle/vagy 2 husleveskocka
ha igazi marhahuslevesbol van, akkor a kockakra vagott marhahusbol
is lehet beletenni
so (vigyazz,a hozzavalokban eleg sok so van mar!), szemes bors (6-8 szem)
egy evokanal liszt
2 dl tejfol
Aprora vagni a szalonnat, megdinsztelni a hagymaval (nem piritani!), csak amig
uvegesek lesznek, radobni a karikara vagott virslit, a kis kockakra ( 5mm)
vagott uborkat es addig tovabbdinsztelni, amig a virslikarikak begorbulnek.
Raszorni a lisztet ("staubolni"), kevergetni ket harom percig, mert
most hajlamos a leegesre, majd felonteni a csontlevel/huslevessel/vizzel,
beledobni a kapribogyot, olivat, sot, borsot, (marhahust), lassan folforralni
es amikor forr, belemorzsolni a husleveskockat, - ha nem huslevesbol volt.
Lassan fozni par percet.
Slusz, ennyi.
Talalaskor a tanyer aljara egy evokanal tejfolt, arra merni a forro levest.
Barna/rozskenyerszeletekkel szoktak enni.
Jo etvagyat!
Remelem nem hagytam ki semmit fontosat,
ezenkivul van halszoljanka is, nekem tul furcsa, meg az orosz valtozatba
szoktak fott veset tenni.
*******
Martha Pardavi-Horvath
|