Egy receptet kozolnek, a *** HIX UK *** #303 -ban
[United States] keresere kozolnem a gulyasleves receptjet.
Ne is kerdezze, mert nem probaltam ki a receptet , masodkezbol van (sajnos
...)
Na ime a recept:
Jo etvagyat!
Gulyásleves
Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús (esetleg vegyesen),
15 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, hagyma, só, pirospaprika,
csövespaprika, köménymag, 3 dkg zsír.
Pörköltnek való húst veszünk, legjobb hozzá a lábszár. Két cm-es
kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágva a zsírban megpirítjuk,
beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. Megsózzuk és vízzel
felengedjük. A leveszöldséget megtisztítva és kettéhasítva tesszük bele,
ha a hús puhulni kezd. Amikor a hús majdnem kész van, hozzáadjuk a
kockákra vágott burgonyát és azzal csendesen puhára fôzzük. Nyáron
zöldpaprikával, télen száraz csövespaprikával és tetszés szerinti
köménymaggal ízesítjük.
Tisztelettel,
Bartus Csongor
|