Kedves Eva
Kivanod a kapros-turos lepenyt. Kuldok Neked egy eredeti receptet.
Tesztaja: 1/4 kg lisztet 12 dkg vajjal, 2 tojassargajaval, 3
evokanal rummal, keves soval, 2 dkg elesztovel es annyi tejfollel,
amennyit felvesz, puha tesztava gyurunk, aztan 2 cipora vagjuk.
Kinyujtjuk, kizsirozott tepsibe tesszuk, az alabbi masszat rakenjuk
es ratesszuk a 2. lapot is. A tetejet tojassargaval bekenjuk, majd
szep pirosra sutjuk.
Kapros-turos massza: 1/2 kg attort tehenturo, 3 tojassargaja, a
tojasok kemenyre vert habja, 6 dkg vaj, izles szerint so. A tojast
a vajjal elobb habosra kikeverjuk, jo marek finomra vagott kaprot,
2 dl tejfelt, sot teszunk bele, azutan keverjuk bele a turot,
vegul a tojas habjat.
Az otthon melegevel talalva fennseges.
Jo etvagyat.
Balogh Ilona
|